Tegnap (2021 október 10) megint kint voltunk a parkban. Igaziból ebben semmi extra nincs mert vagy itt vagy a Garten der Weltben szoktunk heverészni a fűben, ha jó az idő és itthon vagyunk. Tegnap nagyon kellemes idő volt, igaz csak 14 fok volt maximum, viszont igazi ősz kezdett kibontakozni a parkban.
A következő napokra végig esőt írnak, szóval muszáj volt kihasználni az időt mert ősszel minden olyan szép.

ősz

A Britzer Damm felőli bejáraton mentünk be és elkanyarodtunk megnézni a marhákat, akik nem voltak otthon. Lehet, hogy már túl hideg van nekik ahhoz, hogy éjszaka is ott legyenek, ezért már csak a birkák voltak otthon meg a kecskék.
Ha még nem kalandoztál velem ebben a parkban, akkor itt mesélem el, milyen télen, itt a nyári oldalát mutatom be és itt pedig a tavaszról mesélek. Ebben a posztban pedig az adatokat találod a parkról.

Ősz

A birkák egykedvűen legeltek a területükön, de a kecskék alig mutattak bármiféle életjelet. Csak napoztak, a látogatókkal nem sokat törődtek. Nagyon cukik!

Ősz

Azért is szeretem a Britzer Gartent mert mindig van benne valami újdonság. Mindig fejlesztenek valamit és rengeteg az új dolog, új kezdeményezés.
Igaz, hogy ezen a részen utoljára tavaly jártunk, de most vettem észre, hogy kitettek hintát felnőtteknek. Milyen kedves dolog ez, nem? 🙂 A gyerekeknek több játszótér is van: van „hagyományos” és vizes játszótér is, de a felnőtteknek kevés ilyen játékos dolog van, így tényleg ideje volt egy hinta.
A másik újdonság az volt, hogy kitettek egy időjárás-állomást. Mér mindent, amit lehet. Az adatokat nem tudom, hova továbbítják de biztos hasznos.

Ősz

A kellemes napsütésben hosszasan heverésztünk az egyik nagyobb réten, közben figyeltük, ahogy szülinapot ünnepel több társaság is a környéken. Milyen jó az ilyen 🙂

Ősz

Ősz 🙂 Ez a szép szellőrózsa rengeteg zümit vonzott magához. 🙂 Szép a színe.

Ősz

Azt hittem, hogy az éjszakai hidegek miatt már elvackolta magát a sok hal, de nem. Két hatalmas példányt is láttam az egyik tóban, viszont most annyira alacsony a vízszint, hogy nem jöttek a part közelébe koldulni. Mert szoktak ám kaját kunyerálni.

Ősz

Az egyik tó mellett ilyen szép volt a napsütés. (Egy tó van csak, de a partjuk különböző, így van nádas tó, ami megközelíthetetlen és van teljesen kiépített szakasz is, ezért hiába egy tóról van szó, mégis olyan, mintha külön tavak lennének.)

Ősz

A park 2030-ra megújul, de ezt nem az eddigi eredmények és létesítmények elpusztításával tesz majd meg, hanem a park négy sarkában négy különböző területet hoznak majd létre. Nagyon várom mert érdekes lesz és azt is várom, hogy a kisvasút újra járjon mert jó volt az ott. 🙂

Őszi zöld

Ilyen patakokkal táplálják a tavakat:

Valószínűleg megyünk még idén a Britzer Gartenbe, ha otthon vagyunk és jó az idő a hétvégén, de nagyon várom már a tavaszt, akikor kinyílik az a milliónyi tulipán. Remélem jövőre meg lehet nézni.