Egy nap a parkban: nyár a Britzer Gartenben

Egy nap a parkban

Ez a nagyon sokadik posztom erről a parkról. Most azért születik róla egy nyári verzió is mert ez egy átlagos napot mutatok be. Mert sokat járunk ide, van hogy hetente több napot is. 🙂 Ilyen egy nap a parkban. 

Általában reggel megyünk ki és néha jó későn jövünk el, már akkor, amikor a normál halandóknak zárva van a park. (Éves belépőnk van sok éve.)
A park weboldalát itt találod

Most 2021 június végén egy közepesen meleg napot mesélek el. Csak 26 fok körül volt egész nap, ami itt Berlinben melegnek számít.
Sokat voltunk vízparton és a nagy mezőn is, de lementünk a patakmederhez is és figyeltünk mindenféle röpködő állatokat is.
Nem mentünk túl messzire mert nem voltunk a bikáknál és a barikat sem láttuk, csak a nyomaikat 🙂 de az is lehet, hogy a kecskék nyomait láttuk.
Idén a park (vagy inkább mostantól) törekszik arra, hogy a fűnyíráshoz is főleg állatokat használjon, így egyre több barit fogunk látni.
A covid miatt még mindig nem járnak a kisvonatok, de talán majd jövőre. Hatalmas kiesés lehet ez a parknak mert két éve egy heves esőzés több helyen elmosta a kisvonat síneit, amit azonnal elkezdtek helyrehozni, de kihasználták a lehetőséget arra is, hogy ha már bontani és építeni kell, akkor áthelyezik máshova a vonalat, így szerintem hosszabb lett, de majd kiderül ha elindul. Mindenesetre még nem lehet használni.
Reggelizni a Lesecaféban reggeliztünk, ami mások kedvence is. 7.5 euró két főre, plusz az italok. 
Amikor megéheztünk, akkor ugyanitt ettünk egy bablevest (német bableves) meg egy gyömbéres répalevest. Utóbbi nem volt olyan jó, ráadásul elég sem így bevágtunk egy hot dogot is mellé.
Aztán heverésztünk tovább erre meg arra a parkban.
Este 8 körül indultunk haza, de a kocsikat elvitték az orrunk elől, így ücsörögtünk egy kicsit a temető mellett, aztán amikor elindultunk mert lett autó akkor inkább beültünk egy eddig nem kipróbált indiai étterembe, ahol viszonylag jót ettünk meglepően olcsón. Nem emlékszem, hogy valaha ilyen keveset fizettünk volna indiaiban Berlinben.
Már bőven napnyugta után értünk haza.
Ezt a filmet készítettem a napról. Fejből kibámulós videó. 🙂 
Ilyen egy nap a parkban:

https://www.youtube.com/watch?v=nWK5S3C6tzs