Montserrat látogatás Barcelonából

Montserrat

A múlt héten végre eljutottunk a Montserrat-hegységhez is, amikor Barcelonában jártunk. Egy szervezett utat választottunk, mert úgy tűnt, ez a legegyszerűbb és a leghatékonyabb mód számunkra. Ha te is hasonló egynapos kirándulást tervezel, érdemes átböngészni a GetYourGuide oldalát, mivel a Montserrat látogatást egyéb programokkal is kombinálhatod, tekintve, hogy a környék tele van látnivalókkal, ráadásul közel van a városhoz, mindössze körülbelül egy órányira.

Montserrat
Montserrat látogatás tavasszal

Megérte a Montserrat látogatás?

Meg, az utolsó centig! A hegyek különleges, fogazott formája valóban ritka látvány, és az anyaguk is különleges, úgynevezett konglomerátum, ami szerintem hasonlóan kemény lehet, mint a beton.

A furcsa alakú hegycsúcsok tetején néha remetelakokat is láthatunk, és érdekes elgondolkozni azon, hogy hogyan épültek ezek a házak, és ha már elkészültek, milyen lehetett ott élni.

Montserrat látogatás
Itt is fel lehet menni a templomhoz

Az egyik legfontosabb vonatkozása Montserratnak az itt található Szent Mária templom és kolostor. A Montserrat kolostor ősi és fontos vallási központ Katalóniában, híres Szent Mária szobráról, amelyet „La Moreneta” vagy Fekete Madonna néven is ismernek, és amelynek sok híve van. A kolostor és a templom lenyűgöző helyen, a hegy oldalában, egy természetes barlangban található.

Montserrat látogatás

Mi van Montserrat hegyén?

Montserrat hegyén és környékén számos érdekes látnivaló található:

Szent Mária templom és kolostor: Ez a kolostor az egyik legfontosabb látványosság a Montserraton. A kolostor és a hozzá tartozó Szent Mária templom barokk épületegyüttes. Itt látható a híres „La Moreneta” vagy „Fekete Madonna” szobra, amely sok zarándokot vonz a világ minden tájáról.

Montserrat látogatás
A kilátás egy része

Természeti szépségek: A Montserrat hegye kiváló lehetőséget kínál túrázásra és természetjárásra, de gyönyörű a kilátás szinte mindenhonnan, de építettek külön kilátókat is. Érdemes felmenni!

Montserrat látogatás
A fogaskerekűvel is fel lehet menni a hegy tetejére

Sziklaképződmények és barlangok: A hegy területén számos érdekes sziklaképződmény és barlang található, melyek felfedezésre várhatnak.

Montserrat látogatás
Turistaközpont terasszal és étteremmel

Turistaközpont és üzletek: A Montserraton turistaközpontok és üzletek is találhatók, ahol helyi termékeket és emléktárgyakat lehet vásárolni, nagyon finomak a sajtok!
Egyetlen hátránya a látogatásnak, hogy már más is tud erről a helyről, így viszonylag sokan vannak. Ha van lehetőségetek, vegyétek meg előre a belépőket mert hosszú sor volt akkor is ott, amikor április közepe környékén ott jártunk. Nem tudom, nyáron a főszezonban mi lehet.