Kotyvasztásaim: 2021 június

kotyvasztásaim

Csak nem bírok magammal, – nem mintha vissza akarnám fogni a szekeret. Kihasználom, hogy van mindenféle érdekes hozzávaló itthon, ráadásul Marley barátunk is újra beindult, kisebb-nagyobb fennakadásokkal. Szóval tovább tökéletesítem a tudományom és azt hiszem, hogy végképp elszakadtam a hagyományos magyar vonaltól. Persze az is igaz, hogy eddig sem a gulyás-pörkölt tengelyen pörögtem. Sőt. Szóval ez itt a 2021 júniusi kotyvasztásaim története. 

Rögtön itt az első szerzemény, aminek története van. Ez itt egy eredeti kínai recept alapján készült édes-savanyú csirke. A szakácskönyvet körülbelül harminc éve kaptam, de az élet viharai elsodorták tőlem, pedig még ki is egészítettem rengeteg receptet, hogy még finomabb legyen. Fájt érte a szívem, de aztán az egyik online antikváriumban megláttam a könyv eredetijét angolul. Micsoda kincs! 
Az előző részt itt találod

Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy tettem még bele egy fej plusz hagymát és nem disznóból van hanem csirkéből.

Kotyvasztásaim

A fenti dolog volt az első, amit a hosszúra nyúlt szökési kísérletem után készítettem. Japán rizs van a látható dolgok alatt, amibe gyömbér, fokhagyma, cukor és rizsecet van keverve.
A retek az ecetes-cukros-sós lében ázott, a husi meg terijakis.

Kotyvasztásaim

De szeretem! A naan kinézetű dolgot a közelben készítik és nagyon finom. Nem naan, de hasonlít. A saláta az közel-keleti módra jó sok citrommal meg van locsolva. A hummuszba tettem egy kis kurkumát, attól ilyen sárga, a husi pedig be volt pácolva mielőtt megsütöttem volna, lényegében egy shish tawook.

Kotyvasztásaim - torta

Ez egy mindent bele torta. Joghurt, narancslé, olaj van a tésztájában, a tetején pedig sajtkrém, vaj és fehér csoki van habosra verve, ami meg van szórva málnaporral. Nagyon finom volt!

Ez egy marokkói húsgolyó bulgurral. A joghurtba citromreszelék és petrezselyem van keverve, szerintem így nagyon finom. A szaftban répa, hagyma és paradicsom van. Jó volt!

Kotyvasztásaim - gombás tészta

Szeretem a Barilla gluténmentes tésztáját. Szerintem sokkal finomabb, mint a „normál” verzió. A feltét az gombás hús.

kotyvasztásaim: terijaki csirke

A japános vonalat erősíti ez a kaja. A rizs a szokásos japán módon készült, a spenót az extra most mert szinte minden van benne, ami az ázsiai konyhára jellemző. Jó is volt!

Ez egy szűzpecsenye volt, amit a fagyasztóban találtam. Szeretek vele dolgozni mert pillanatok alatt elészül. Szintén ázsiai módra van elkészítve és a tetejére szórtam egy kis pirított szezámmagot is. Jó volt.

Ez az „aluljárós ázsiai tészta” reprodukálása jó alapanyagokból. Sima japán Udon tészta van benne, van benne egy adag bami goreng zöldségkeverék, a a husi pedig kínai ötfűszer keverékkel van készítve. Fini volt!

Ez a mostani kotyvasztásaim története. Lesz még 🙂