A spanyolok érkezése – Portugál kaland 2021

Még mindig egy Aguda nevű helyen vagyok az óceán partján Portugáliában. Semmi különös nem szokott történni, bár ez a második nap, hogy akkora a köd, hogy nem látom az ágyamból az óceánt. Persze az előrejelzés szerint most is süt a nap, ami biztos igaz, de a köd fölött.
Arra használom ki ezeket a napokat, hogy olvasok. Persze a partra is kimentem megnézni ezt a számomra furcsa természeti jelenséget és le is videóztam, ha már homály. 😀 
Az az érdekes, hogy a videón egyáltalán nem jön át az, hogy a hullámok hatalmasak és nagyon félelmetes, ahogy áttörnek a hullámtörőn a semmiből.
El is húztam a csíkot. 🙂

Tegnap szomszédokat kaptam. Két “spanyol” ürge jött a másik szobába, egy idősebb és egy fiatalabb.
Ma reggel az idősebbel beszélgettem egy csomót az élet nagy dolgairól. Hetven körüli az ember, autómániás. Ide is valami speckó kézzel, fából készített izéért jött. Mesélte, hogy a világ sok országában élt és többször járt Budapesten is. Mesélte, milyen volt spanyolként a 70-es évek végén Budapesten járni, hogy érdekes volt számára a város szürkesége és az emberek búskomorsága. Van benne valami.
Kitárgyaltuk az életet, az utazásainkat és végül sok sikert kívántunk egymásnak. Cuki volt.
Aztán a összefutottunk és meghívtam őket pogácsára.
A pogácsát másnap sütöttem meg, portugál összetevőkből, ami elég extrém sport, de az én mércém szerint jól sikerült, nekik meg furcsa volt a sajtos pogácsa. 🙂 Legyen. Szerintem a spanyol kaja is furcsa.
Ritka az az ételük, amit szeretek.
Oké, gambas al ajillo, az midig jöhet.
Később kiderült a fiatalabb gyerekről, hogy nicaraguai. Ez is milyen már?

a spanyolok 2
Nicaragua pont olyan “hatalmas” ország, mint Magyarország és a világ lakosságából pont olyan hatalmas százalékot tesznek ki, mint mi, de nekem mindig nikákkal kell összefutnom. És leszögezem, hogy mivel erősen introveltárt ember vagyok, nem szoktam ismerkedni, de az utóbbi 4 ismerkedésből 3 nikákkal volt, egy meg kazah. A kazah lány nagyon cuki volt és teljesen beájult attól, hogy jártunk Kazahsztánban.

Ezt leszámítva semmi nem történt mert ki se dugtam az orromat a ködbe. 

Ilyenek voltak a hullámok: 

Meg ilyenek is voltak 🙂