Kolbászt rendeltünk Németországba! Tapasztalatok

kolbászt rendeltünk Németországba

Igen, lehet kérdezni, hogy minek rendelek, ha itt is van valamiféle kolbász, mi több még Pick termékek is vannak majdnem minden boltban, meg magyar szalámi, magyar szilvás és túrós gombóc a Lidl-ben, nem is beszélve a majdnem mindig kapható magyar „TV” paprikáról.
De ne tévesszünk össze a nagyipari terméket (Pick) egy kisüzemi gyártású, nem megszokott húsból készült termékkel.

Az egész úgy kezdődött, hogy kaptam egy képet -ami egy Facebook screenshot volt- a képen pedig valaki a struccból készült termékeit hirdette. Strucchús! Gondoltam magamban és gyorsan rákerestem a dologra, gugli barátunk pedig kidobta első helyen a kolbász áruházat.
Kolbász áruház – gondoltam magamban.
Miért nem nekem jutott eszembe? És miért nem jutott még eszembe, hogy Magyarországról rendeljek itt kevésbé kapható cuccokat? Legalább néha…

Mert Pick kolbászt minden héten rendelek a Bringmeistertől, de az nem az a brutális íz, amire az ember néha vágyik. És igen, lehet kapni csülköt de az itteni csülök köszönőviszonyban sincs egy rendes füstölt csülökkel….

Kolbászáruház

A kolbász webáruházban nyilván nem a legsnasszabb cuccokat lehet kapni mert ha az ember külföldről rendel, akkor már valami extrát rendel, nem? Szóval jó a logika odaát!

kolbászt rendeltünk Németországba

Mik az extrák?

Amellett, hogy rögtön bepakoltam a virtuális kosaramba egy csomó csípős, paprikás kolbászt, a szalámikat felsorakoztató oldalon is találtam meglepetéseket.
Szürkemarha szalámi 🤔 vizabivaly szalámi 🤔

Tudtad, hogy a vizibivaly régebb óta lakik Magyarországon, mint a szürkemarha? Én nem tudtam.
És ha már így esett, akkor rendeltem is egy rúd szalámit (negyed kiló) belőle és persze a szürkemarhát sem hagytam ki.

Persze ha már rendelünk, akkor már jöjjön egy kis rendes pirospaprika, meg egy aprócska csülköcske a maga majd két kilójával.
És rendeltem még mangalica kolbászokat, meg szarvasból készült termékeket is.
Nem fogunk éhen halni egy darabig azt hiszem 🙂

A szállítás

Na… megrendeltem a cuccot, nyilván regisztráltam is. Kifizettem a bevásárlást, majd vártam a számlát meg az értesítést, hogy megkapták a pénzt és elindították a csomagot.
Hiába vártam, ezért elkezdtem nyomozni, hogy hátha valami jó magyaros módon sikerült a derék távolba szakadt honfitársakat átbaszarintani, de kiderült, hogy valós cég és tényleg küldenek terméket is. Megnyugodtam.
Akkor kiderült, hogy a spam között kellett volna keresni a leveleket. Szóval nem náluk volt a hiba.

Hozzáteszem, hogy valami rejtélyes okból kifolyólag hetente csak egyszer van kiszállítás, így ha nem rendelsz időben, akkor várhatsz…
Mi is így jártunk.
Másfél hét alatt jött meg a cucc.
Már nagyon vártuk.

kolbászt rendeltünk Németországba
Lukas doboz!

Én nem értem hogy van az, hogy ha az ember Magyarországról rendel, akkor sanszos, hogy „véletlenül szublimál” a küldemény – különös tekintettel a bankkártya méretű tárgyakat tartalmazó levelek szeretnek eltűnni…

Amikor láttam a lukat a dobozon, arra gondoltam, hogy valaki megvámolta egy kis szalámival vagy kolbásszal, de kipakolva a cuccot láttam, hogy minden megvan.
Oké, a nagyobbik pirospaprika kiszakadt, de ez legyen a legnagyobb baj.

Finom az áru?

Igen. Teljesen jó minden.

Mi nem tetszett?

A GLS hozta, ahhoz meg szokott lenni szám amivel lehet követni a csomagot…. de itt nem volt ilyen szám. Még az a nagy szerencse, hogy mindenki itthonról dolgozik, különben lett volna egy sétánk és sorakozónk a postán.
Frankón nem értem, miért nem írták meg ezt a számot…
Szóval ha rendelsz, akkor legyél készen arra, hogy vagy másfél hétig seggelsz otthon, vagy sétálsz a postára.


De ne fikázzak már mindent, inkább nézegessük ezeket a füstölt és paprikás cuccokat. 🤩

Rendelnék tőlük megint?

Nem kizárt.
Ha legközelebb rendelek, akkor kérek egy csomó töpörtyűt is és szánok arra időt, hogy tutira itthon seggeljünk. Persze jobb lenne, ha azt a nyamvadt számot megadnák és akkor egyszerűbb lenne az élet.

Ahh… micsoda lakmározások lesznek itt!