Kínai szakácsok a Youtubeon

Mióta Kínában jártunk és láttuk, hogy az a kínai étel amit Európában az ember elé tesznek egy étteremben általában köszönőviszonyban sincs azzal a kínai étellel, amit Kínában esznek, ráadásul egész másfajta ételeket fogyasztanak, ráálltam arra, hogy kínai szakácsokat is követek a Youtubeon. 
Ezek a szakácsok kínaiul beszélnek de néhánynál le van írva a recept a videó aljára, azt meg a Google barátunk remekül lefordítja. 
Kiket nézek a Youetubeon? 

A kínai élményeinket itt olvashatod.

Liziqi – az addiktív csatorna 😍

Valamiért kidobta nekem a YouTube algoritmusa és örök hála neki ezért! A Liziqi egy olyan csatorna, ahol egy árva szó nem hangzik el viszont képileg eszméletlenül gyönyörű minden másodperc.
Nem véletlenül van ennek a csatornának több, mint 10 millió követője!
Nem dumálok róla többet, nézzetek bele, tényleg addiktív és nyugtató videók. Tökéletesek! Liziqi csatorna.

Xiaoyong Tajvanról

Ő volt az első, akit elkezdtem követni. Hogy őszonte legyek, fogalmam sincs hogyan és miért dobta ki a Youtube nekem, de köszönet érte!
Xiaoyong egy fiatal nőci, aki amellett, hogy megmutatja azt, hogy hogyan főz és mit (általában tésztát tésztával majd egy kis tésztát hozzá) még abba is betekintést enged, hogy milyen lehet a vidéki kínaiak élete. Kertészkedik, bevásárol, ünnepel, vagyis él, és ezt körülbelül napi vlogban megörökíti.
Ha nemcsak főzni szeretnél, akkor érdemes belenézni a csatornájába.
Xiaoyong Tajvanról

A kínai mama, aki megtanít főzni

Nála már nem lehet betekinteni az életébe egyáltalán, viszont ott vannak a hozzávalók a videók alatt, tehát ez különösen sokat segít ha igazi kínai kaját akarunk főzni.
Ő egy olyan kínai nagymama, aki vega, ráadásul nem ma kezdett el foglalkozni a főzéssel: éttermi tanácsadóként dolgozott, majd elindította a csatornáját. És jól tette.
Itt találod a mama csatornáját.

Aki mindent megfőz

És ebben az esetben a mindent vedd komolyan. A múltkor például kacsafejet főzött.
Xia Shensziből való, ez a tartomány pedig belső Kína, de ezzel nem mész sokra szerintem, de ha azt mondom, hogy nincs messze Vuhantól, akkor már kb. tudod merre van. 😀
Mivel Shenszi északi részéről való, az pedig már eléggé északon van, közel Mongóliához, inkább husosabb ételeket főz.
De nemcsak kacsafejet főz, érdemes hozzá is benézni néha.

Egy kínai pasi főz

Ő sem mondható épp vegánnak mert szerintem csak véletlenül szokott zöldséget főzni, viszont üdítő kivétel, mert nem veszi magát annyira komolyan. Nagy hátránya a videóinak, hogy főleg arról szólnak, hogy eszik, az ételkészítés fortélyait már kevésbé mutatja meg.