Kínai éttermek Berlinben – hol lehet jót enni Berlinben?

Berlinben a lakosság számához képest nincs sok kínai. A  kínai éttermek Berlinben viszont rengetegen vannak.  Itt most ne az olyan tipikus kínai kajáldákra gondolj, amilyeneket Budapesten látsz, hanem beülős éttermekre.
Tudtad, hogy a menza rendszerű utcai kiszolgálású kajáldákat a kínaiak terjesztették el Budapesten? Ezt az Egy falat Kína sétán hallottuk még 3 éve. (Ha nem voltál még ezen a városnéző sétán Budapesten, akkor itt az ideje, mert kihagyhatatlan)
Szóval a berlini éttermek egyik sajátossága az, hogy van napi menü, ebéd menü általában 5 és 7 euró közötti áron, de ebben az is benne van, hogy felszolgálják, asztalnál ülsz, legalább két fogást kapsz. Szóval máshogy működik a dolog.

Kínai éttermek Berlinben

Ahol tuti jó a kaja:
Xiang Shan

Kufürstenstr. 79-ben van, a Wittenbergplatz környékén.
Itt is van egy meglehetősen hosszú napi menü ami közül tudunk választani, de érdemes hátrébb lapozni mert a normál fogások sokkal nagyobbak és mind nagyon finom. Nekünk a kedvenceink a hot potban tálalt, főzött kaják. Ezek 12 eur körül vannak, de szerintem ketten is jól laknak velük.
Ha itt teát rendeltek, vigyázzatok mert a kancsós teák közül a nagy az tényleg nagy, tehát legalább egy liter, viszont finom nagyon 🙂
További Berlinről szóló bejegyzéseket itt olvashatsz.

 

A kínai nagykövetség mellett lévő Ming Dynastie

Itt most arról az étteremről lesz szó, ami a nagykövetség mellett van. (Brückenstraße 6)

A kaja itt nem lehet rossz és még európai ízlés szerint készülő sem lehet mivel pont a nagykövetség épülete mellett van. Ez az a hely, ahova a nagykövetségre érkező nem kevés kínai delegációt hozzák enni, így a hely tényleg nagy mindenféle különtermekkel, kellemes kiüős terasszal a Spree partján. (Tudtad, hogy a kínaiak ha utaznak kínaiban esznek?)
Ez egy elég repi hely, de itt is van déli menü, viszont ami az utána következő lapokon van, na azt érdemes végigkóstolni!
Nem mondom, hogy a létező legolcsóbb kínai étterem a városban, mert nem az, de valamit valamiért. Itt tuti minőséget kap az ember és úgy elkészítve, ahogy azt kell.
Vasárnap svédasztalos kaja van, de ennek az árára nem emlékszem, viszont nagyon sokféle kaja van és igen népszerű, érdemes asztalt foglalni.

Tegnap ezt ettük:

Kínai éttermek Berlinben
Disznóhusival töltött dim sum
Kínai éttermek Berlinben
Szezámos tésztaleves – csípős és finom

Ezt a levest azért kértem, mert Pekingben is ilyet ettem és lőn csoda, tényleg olyan volt. 🙂

Kínai éttermek Berlinben
savanyú – csípős uborka

 

Ahol a legtöbbet ettük, de oda már ne menj:

Wittembergplatz mellett van a Hoo Lee a Bayreuther Str. 44-ben, tök jó helyen és a konyha is nagyon jó volt eleinte, aztán úgy lecsúszott a konyha, hogy már nem adunk neki több lehetőséget, mert az utóbbi alkalmakkor pocsék volt a kaja és a kiszolgálás is. Kár érte.
Pedig ide is rengeteg kínai járt, buszokkal hozták őket naponta több turnusban, de valami lett a szakáccsal és egy szakácsimitátorral helyettesítették, aminek a pocsék kaja lett a következménye. Szóval ha nagy eséllyel rosszat akarsz enni, akkor ide mész. De inkább normális helyre menj.