Fényfesztivál Berlinben – kihagyhatatlan

(A fenti képen az látható, amint fényfestettek a járókelőknek egy gyönyörű virágos rétet a Potsdamer Platzra)

Berlin nem egy túlvilágított város, szóval nem egy Las Vegas. De… évente tartanak egy olyan időszakot, amikor aztán minden képzeletet felülmúlóan kivilágítják a várost, a híresebb épületeket és sok nem annyira fontosat is, amikor hajókról érdekes képeket vetítenek a környező házakra és fákra és érdekes fényszobrokat állítanak a terekre, a fénnyel kapcsolatos egyéb rendezvényeket nem is említve 🙂
Tehát  ebben a két hétben Berlin a szokásosnál is érdekesebb város!

Szeptember végén – október elején van két, majdnem egyszerre zajló rendezvény, amit ha Berlinben jársz, feltétlen nézz meg!

2018-ban a Berlin leuchtet szeptember 28-tól október 14-ig tart, a Festival of Lights pedig október 5-től 14-ig és nem szabad kihagyni, ha erre jársz.

Nézd meg ezt a rövid videót:

 

A két program abban különbözik egymástól, hogy az utóbbiban a leghíresebb épületeket világítják ki.

Ha turistaként érkezel és szeretnél megnézni mindent, amit csak lehet ezeken a napokon, akkor érdemes befizetni valamelyik városnéző buszos vagy buszos ÉS hajós túrára. Ezeken a túrokon gondoskodnak arról, hogy az ember tényleg lássa mindazt amit érdemes, ráadásul kényelmes körülmények között, mert bizony a BVG-vel (helyi BKV) elég sokat kell közlekedni, ezért naponta csak néhány érdekességet lehet felkeresni.

Nekem személyes kedvencem a torony kivilágítása. Eszméletlenül szuper látvány ilyenkor (is) a torony és nagyon jó sztorikat szoktak kitalálni és “megrajzolni” ilyenkor.

Fontos kiemelnem, hogy a fényfesztiválokon nem csak a látásunkat, hanem a hallásunkat is kényeztetik, ugyanis majdnem minden megvilágítás mellé zenét is komponálnak.

 

Ezek a fesztiválok rengeteg embert mozgatnak meg, különösen szombat este, így ha tehetjük, akkor jó idő esetén inkább hétköznap induljunk útnak nézelődni és öltözzünk melegen mert például tavaly az a vetítés, amivel a dómot megvilágították, több, mint 20 percig tartott.
Sokan kinyitható széket is visznek magukkal ilyenkor, nem  véletlen.

Ha hajóval mennél, akkor öltözz melegen, tuti hideg lesz már!

Már rengeteg poszt született Berlinről, tehát ha olvasnál még a városról, csak nosza, itt megteheted.