Karanténnapló 40. nap környéke

karanténnapló 40. napja

Ki számolja, meg ki akarja tudni, hogy mióta is vagyunk „karanténban”.

2 nap múlva (részben) nyitnak az iskolák és május 4-től még a borbélyhoz is lehet menni! Micsoda kincs ez!

Kitört a tavasz teljes erővel itt, ami mint minden évben azt eredményezi, hogy az emberek elözönlik a külvilágot. A Spree partján nincs egy üres pad sem, a tóparton – hiába van lezárva- rendszeres a piknikezés. Mármint a fűben heverészés és a kellemes napsütés élvezete, összekötve bármilyen ital fogyasztásával.
A bármilyen italt úgy értsd, hogy itt annyiféle (nem feltétlenül szeszes, sőt…) ital van, hogy két élet kellene ahhoz, hogy csak a kólaféléket az ember végigkóstolja. Oké, lehet, hogy ez túlzás, de nem nagyon.
Na, szóval heverésznek az emberek a gyepen és közben valamit iszogatnak. Van egy srác, aki minden délután kint gitározik és énekel, ami általában hangulatos, de néha nagyon gázul. Mindazonáltal nagyon kellemes és igazi szabadság hangulata van a környéknek.

A lakónegyedünk körül minden délután 5 vagy 6 (mikor, hogy) visítozó gyerek bringázik egészen sötétedésig. Jó hallgatni őket, csak 2 óra után már hmmm… hmm….

Közben a környék nyugdíjas lakói kicsinosítgatták az előkerteket mindenki nagy örömére, és beindult a palántaszezon a virágosnál. Meg a maszkok árusítása is megy ott. Néha jópofák vannak, néha meg szerintem tök rondák. „Érdekes”, hogy egyre drágább a maszk 🙂

Merthogy ajánlott lesz a közlekedési eszközön használni maszkot, meg a boltokban is. Maszk meg nincs és a „rendes” maszk meg hiánycikk, ezért nem tették kötelezővé. Izgi lesz majd.

Szerencsére boltba nem kell feltétlen járnunk, tömegközlekedni meg én eleve nem szoktam, mi több, közlekedni sem, szóval az nem érint annyira.

És! Lett a boltokban élesztő! Még a Bringmeisternél is volt, így majd a héten én is kapok 🙂

Amúgy… ma volt egy kis ráeszmélés, hogy kb. 10 hete van home office. Elrepült az idő egy kissé.

Miből látszik, hogy valami nem a megszokott?

Hogy az emberek a bolt előtt sorakoznak. Meg nem lehet beülni egy étterembe vagy kávézóba. Ezek nagyon hiányoznak nekünk, de a nyitásnak nincs még időpontja sem. 

El is határoztuk, hogy ha már az éttermek is kinyitnak, akkor beülünk a török kávézóba egy egész délelőttre. A délelőtt azért jobb, mert vasárnap eleve később kelnek az emberek és 10-kor még senki nincs, viszont 1-ig alig szokott lenni valaki.
Meg étterembe is tök jó lesz menni, asszem egy pizzéria lesz az első célpont, vagy a kiabálós arab (Azzam) vagy csak a szomszéd thai étterembe megyünk el ebédelni. Micsoda luxus lesz! 🙂

Szóval határozottan jók a kilátások pillanatnyilag.
Aztán, ha mégsem volt jó ötlet az enyhítés, majd visszacsinálják.

Boltok, szállítás:

  1. Először az Ikeából akartam rendelni cuccot (apróságokat) de kb. 2 hónapra előre tudták csak garantálni a szállítást, így arról lemondtam.
  2. Aztán azóta rendeltem az Obiból és elvileg 3-5 munkanap alatt kihozzák majd a cuccot (paradicsomföld meg karó, meg ilynek jönnek majd.)
  3. A dughagymám 1 nap alatt ideért az ország másik feléről.
  4. A szülinapomra rendelt porcelán másfél hét alatt érkezett meg és a postára kellett érte elbattyogni. Még jó, hogy csak 7 kiló volt. Remélem a kb. 60 kilós Obis szállítmányt felhozzák….
  5. A kajaszállító Bringmeister belehúzott mert már nem olyan tragikus a helyzet náluk mint pár hete, hogy a hónapra nem tudott időpontot adni. Ha jól láttam, akkor másnapra is van szabad időpontjuk.

Közhangulat

Szerintem mindenki bizakodó.
Meg mindenki kint lófrál a szabadban.

A Britzer Gartenbe minden héten kimegyünk (ez évek óta így van) és jót ücsörgünk ott, majd hazajövünk. Nem nagy dolog, de az nyitva van legalább. Egyébként tök sokan vannak ott is. Mármint ahhoz képest sokan. Szerintem körülbelül ötöde a forgalom a nyári meleg napokénak.

És ha ott is kinyit a kajálda, majd benyomunk egy tejberizst 🤩

Ennyi van mostanában.
Majd fogok írni a rendelős kajákról, mert nagy felfedezéseink vannak.