Hová utaznék 2021-ben, reálisan?

Ezen agyalok már napok óta. Tök jó lenne utazni, bárhová, ha már be lennénk oltva és szabadon lehetne közlekedni.
Úgy értve, hogy nem kell tesztelni előtte, utána, meg esetleg karanténba vonulni. Jó lenne.
Eleinte azt mondták, hogy nyárra mindenkit beoltanak, aztán most (február 27-én írom a posztot) azt mondják, hogy talán októberre, rosszabb esetben október végére mindenkit beoltanak. Hogy kevés ember akar oltakozni, attól nem félek, itt 80% egész biztosan beoltatná magát, 10% pedig az, aki valamilyen okból nem, 10% meg még eldönti.

Hova utaznék, ha..

  1. Ha szabadon lehetne utazni, mint régen, akkor először is elmennék Olaszországba. Leírhatatlanul hiányzik, hogy vasárnap délelőtt üljek egy kávézóban és azt nézzem, ahogy az olaszok korzóznak és beszélgetnek. Hogy mindenki ismer mindenkit. Hogy “dolce vita” van. Szóval Olaszország. És annyira jó lenne enni egy pizzát, egy igazi olasz pizzát és egy cukiban enni bármit és hogy reggel igyak egy rendes cappuccinót. És itt abbahagyom, mert reggelig tudnám sorolni, mit csinálnék Olaszországban.
  2. Aztán, látva azt, hogy az amerikaiak milyen jól nyomják az oltásokat, szerintem mire itt lehet menni mindenfelé, addigra ott már “vége a szezonnak”. Merthogy Amerika 300 milliós lakosságából 70 millió már be van oltva. Kétszer. Mire ez a poszt kimegy, addigra ehhez hozzátehetsz másik 10 milliót mert napi 1,5 millió embert beoltanak és ott a Johnson oltását most engedélyezték, tehát ennél is többet fognak oltani.
    Szóval nagyon szívesen elmennék Floridába. Vagy New Yorkba. Vagy bárhova Amerikán belül.
  3. Emírségek! De jó lenne elmenni oda is! Tavaly volt repjegyünk, szállásfoglalásunk, aztán körülbelül két héttel az út előtt le kellett mondani ismert okokból. A repjegyünk megmaradt, így nincs akadálya a menetelnek, csak ez a fránya covid ne lenne. Mellesleg arra is jól állnak az oltásokkal.
  4. Elmennék hajózni. Ezt úgy második helyen kellett volna írnom, sőt, igazság szerint első helyen mert általában Olaszországból indulunk. Hajózni bármerre elmennék, épp bármelyik társasággal, csak új legyen a hajó. Viszont szívesen kihagynám azokat a kikötőket, ahol már ezerszer voltunk.

Ha “csak” ennyi sikerülne, már jó lenne.