A Comoi-tó partján: Varenna, Villa Monastero

A Comoi-tó partján fekvő piciny Varenna és a Villa Monastero kihagyhatatlan gyöngyszem!

Varenna minden évszakban szép 🙂

Varenna

Varenna Megközelítése

Varenna Lombardiában van,   Milánótól 60 kilométerre és Leccotól körülbelül 20 kilométerre helyezkedik el.
Ha nem autóval megyünk, Como-ból hajóval, Lecco-ból pedig vagy hajóval vagy vonattal juthatunk el ide, attól függően, melyik reptérre érkeztünk.
(Milano – Malpensa repteréről Como-n keresztül, Milano-Bergamo repteréről pedig Lecco érintésével juthatunk Varennába) A közlekedési eszközökről a Comoi-tó partján ebben a posztban írok.
Ha hajóval közelíti meg az ember, akkor látja igazi szépségét, ahogy a magas -gyakran hófödte- hegyek alatt a Comoi-tó partján pici, színes házak sorakoznak.

Miről híres Varenna?

Varennában született Pirelli, teljes nevén Giovanni Battista Pirelli 1848-ban, aki a milánói székhelyű Pirelli gumiabroncsgyárat 1872-ben alapította.

Varenna sokáig egy pici halászfalu volt a Comoi-tó partján.

Pirellin kívül híres még Varenna a Villa Monasteroról,  annak csodálatos panorámával rendelkező botanikus kertjéről és a villáról.
A Villa Monastero Varenna és Fiumelatte között van, Varennától délre. Pár perces sétával érhetjük el a kikötőből, vagy ha vonattal megyünk, a Varenna-Esino állomásnál kell leszállni.

A Villa Monastero Varennában, A Comoi-tó partján nemcsak múzeum, hanem a gyönyörű parkjának köszönhetően rendszeresen tartanak ott rendezvényeket, esküvőket és fotózást is, a teraszosan rendezett tóparti parkot pedig mindig új, egzotikus növényekkel gazdagítják.  Itt találsz egy leírást a botanikus kertről.

A parkra és a múzeumra érdemes legalább két órát szánni, hogy legyen idő gyönyörködni a festői kilátásban, a tóban és a növényeken.
Tavasztól őszig szinte mindegy mikor megyünk, minden évszakban találunk virágzó növényeket.

A Comoi-tó körüli további látnivalókról itt olvashatsz.

Infók:
Belépő a Villa Monastrero parkjába: 5 euró felnőtteknek
A Villa Monastero park + villa(múzeum) belépő: 8 euró
Nyitva 10-től délután 5-ig van egész évben.
A Villa Monastero weboldala

Ha tehetjük, szép időben látogassunk el Comoi-tóhoz. A helyi időjárást a Tempo Italia oldalon érdemes ellenőrizni, lényegesen megbízhatóbb, mint a nagy, nemzetközi oldalak.