Berlini városnézés hajóval

Berlin városnézés hajóval

Berlini városnézés hajóval

Berlin Dom
A berlini városnézés hajóval jó móka, nem érdemes kihagyni!

Berlinben számos hajós városnézést végző cég van,  van bőven miből választani útvonalak és szolgáltatások tekintetében is.
Minden hajón van vagy komolyabb konyha vagy egyszerűbb ételek előállítására alkalmas rész, sőt, még olyan hajós városnézés is van Berlinben, ahol svédasztalos ebéd vagy vacsora is van. Este vannak tűzijátékos partyhajók is, sőt, még tutajt vagy grillhajót is bérelhetünk egy-egy napra, a motorcsónakról, úszóházról nem is beszélve.  Tehét tényleg van miből választani.
Az túrák abban különböznek, hogy más-más útvonalon járnak, de abban közösek, hogy a többség Berlin belvárosát járja be körülbelül a Janowitzbrücke /East Side Gallery  és a Holsteiner Ufer /Bellevue között.

Molecule Man´s Berlin

Berlin történelmi belvárosát megnéző hajóutak

Körülbelül 1-2 óra időtartamúak, az áruk 16 euró körül van.
Ez az a berlini városnéző hajóút, amin a legtöbben vesznek részt, és a rengeteg induló hajónak köszönhetően elég, ha kimegyünk valamelyik kikötőbe (térkép lejjebb) és felszállunk egy szimpatikus hajóra.
A jegyeket a hajón is meg lehet venni. Jegyvásárlási kisokos az oldal alján.

Berlin-Nikolaiviertel

Berlin történelmi belvárosa + Landwehrkanal

Ez a túra igazán hosszú, körülbelül 3 és fél óra alatt járja körbe a (bel)várost a 23 kilométer hosszan kanyargó Spree folyón és a Landwehrkanal-on keresztül.
Ez a túra annak igazán érdekes, aki szereti a hidakat mert összesen 60 híd alatt megy el a hajó és háromszor zsilipelnek az út során. Ahogy a térképen is látszik, a látnivalók többségét a rövidebb túra is érinti, de kikapcsolódásra, a várossal való szorosabb megismerkedésre mégis ez a túra alkalmasabb mivel itt jobban látszik, hogy Berlin egy zöld város, rengeteg kisebb és nagyobb zöldterülettel.

A 18 féle hajóútról itt találsz bővebb és részletesebb infót.

A berlini városnézés hajóval jó móka, nem érdemes kihagyni.
Tanács:

Berlinben elég változékony az idő általában, érdemes vinni egy picit melegebb ruhát is, bár takarót minden hajón tudnak adni.

Jegyek:
Ha van időd, érdemes a groupon.de oldalon szétnézni mert nagyon jó ötletek vannak ott, kreatívak a berlini szolgáltatók! 🙂 Hajójegyeket illetően pedig tavasszal szoktak kitenni egészen őszig érvényes jegyeket, ezeket általában féláron adják.
Ami mostanában nagyon divatos az a grillhajó, vagy az úszó faház, de mindig van valami új, meglepő, hajmeresztő ötlet, csak szét kell nézni.
Jó utat!
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Többi,  Berlinről szóló írások:
DDR múzeum Berlinben
Berlin tömegközlekedése
ez a rész pedig a berlini életünkkel foglalkozik