Mit olvastam augusztusban? (2020 augusztusában)

Augusztusban voltunk nyaralni a Kanári-szigeteken, ráadásul nagyon jó új szokást vezettem be az életembe: reggelente elmegyek sétálni (ha olyan az idő) és hétvégén, mivel már nem járunk ki a Britzer Gartenbe egy hosszabb sétát szoktam tenni a környéken és nem annyira a környéken, így viszont rengeteg időm lett a Voiz hangoskönyves appot hallgatni meg olvasni is.
Augusztusban jól haladtam, meg voltam magammal elégedve 🙂

Mit olvastam 2020 augusztusában?

Út az anyagi függetlenséghez – Bodo Schafer

Ez a második találkozásom a könyvvel, utoljára tavaly hallgattam és már akkor éreztem, hogy visszatérő “vendég” lesz az olvasós listámon.
Nagyon hasznos a könyv, egy csomó stratégiát vesz végig, tanácsokat ad arra, mit hol, hogyan, mikor, mennyit fektessünk be, hogyan álljunk az egészhez, satöbbi, természetesen mindent csak elméleti síkon.
Valószínűleg nem ez volt az utolsó alkalom, hogy meghallgattam a könyvet.

Itt a te időd! – Szalay Ádám

Ádám az egyik kedvenc előadóm. Az előadásai mindig jól felépítettek, szuperül illusztráltak és nagyon hasznosak, viccesek.
Ebben a könyvben ugyanez a lendület, felépítés és pontosság megy végig. Nagyon hasznos könyv!

Pete Pite – Nógrádi Gábor

A szerző előző könyve a Balhés Beni naplója az egyik kedvencem a kortárs magyar irodalomból. A balhés Beni volt az a könyv, amit körülbelül fél éve vinnyogó nevetéssel hallgatunk végig. Én kétszer is. 🙂
A Pete Pite már egy sokkal hosszabb alkotás, sokkal mélyebb témát dolgoz fel, de attól még vicces, bár nem annyira, mint az elődje.
Nagyon röviden arról szól, hogy apa és fia testet cserélnek néhány napra, emiatt nyilván rengeteg érdekes élményben lesz részük. Szuper volt ez is, bár nem tetszett annyira, mint a Balhés Beni.

Férjhez adjuk a mamát – Gerald Durrell

Szerintem nem kell a szerzőt bemutatni senkinek, elég híres és a humora is. Ezt a könyvet már egyszer olvastam még kb. 20-30 éve és már akkor is tetszett (melyik Durrell nem tetszett?🤔).
A könyv arról szól, hogy az épp Korfu szigetén élő család élete megváltozik, amikor először a négy gyerek akarja megházasítani az anyját, majd amikor kiderül, hogy komoly “jelölt” van, mennyire nem akarják ezt a változást. Néhol visítva röhögős könyv, utcán olvasásra vagy hallgatásra nem annyira alkalmas. 😀

Lényeglátás – Greg McKewon

KIfejezetten hasznos az a gondolatmenet amit a könyv tartalmaz, de csak annak, akinek elege van a napi sok órás robotból és szeretné hasznosabban, termelékenyebben eltölteni a munkaidejét, a valóban fontos dolgokkal foglalkozva.
“Ha te nem rangsorolod a dolgokat az életedben, valaki más fogja helyetted megtenni. A Lényeglátás nem arról szól, hogy többet végezzünk kevesebb idő alatt, hanem arról, hogy csak a valóban szükséges dolgokat végezzük el.”

A tudatosság hatalma – Neville Goddard

Töredelemsen bevallom, ez volt a szerző egyetlen műve, amit képes voltam végighallgatni.
Szerintem ez sem olyan nagy durranás, de vannak benne érdekes és hasznos gondolatok.
„Hagyd a tükröt, és változtasd meg az arcvonásaidat.
Hagyd a világot, és változtasd meg az önmagadról alkotott elképzeléseket.”
– Neville Goddard

A mindenségnél is hatalmasabb – Mooji

Ezzel az emberrel először a YouTube-on “futottam össze” ebben a videóban. Simán kidobta a YouTube:

“Mi van akkor, ha mindaz, aminek hiszed magad – tested, elméd, érzelmeid és kondícióid – valójában pontosan az, ami nem vagy? Mi van akkor, ha ez egyszerűen egy önkép, amely hamis azonosulásokból, megszokásból és feltételezésekből ered?
A mindenségnél is hatalmasabb könyvében Mooji arra inspirál bennünket, hogy fedezzük fel igaz természetünket tiszta tudatosságként az egyszerű (ön)kutatás, az ösztönös belső megérzések, a bölcsesség-tanítások és a példabeszédek segítségével. Mooji egyenesen rámutat az Igazságra, ugyanakkor a mindennapi életben felmerülő kihívásokkal is foglalkozik, ezáltal felfedi azt a határtalan és időtlen szeretetet és szabadságot, amely legmélyebb lényünkben természetes módon illatozik.
A világszerte egyre nagyobb tömegeket vonzó találkozókon ez a népszerű mester többezer ember szemét nyitotta fel azon különleges képessége segítségével, hogy a szavakkal ki nem fejezhetőt szokatlanul tisztán, humorosan, és rendkívüli melegséggel tudja átadni.

Gazdagodj boldogan – Szendrei Ádám

Jó könyv! Végigvisz 7 lépésen, ami segít rávilágítani egy csomó dologra, alapvetően arra, hogy egyáltalán mi a gazdagság számunkra. Kell-e, akarunk-e “gazdagok” lenni és hogy a gazdagság nem feltétlen azt jelenti, hogy annyi pénzünk van, hogy azt sem tudjuk, mihez kezdjünk vele.
“Bemutatja azokat a tudományosan bizonyított módszereket, melyekkel megnövelheted a bevételeidet, felgyorsíthatod a vagyonod növekedését, és elérheted a teljes pénzügyi szabadságot! Ez a könyv egy útmutató a sikeresebb és gazdagabb élethez. Ha te is többre vágysz, mint a hétfőtől péntekig tartó napi robot, ez a könyv lépésről lépésre segít növelni a bevételeidet, okosan kezelni a pénzügyeidet, és bölcsen befektetni.”