Dubai Creek nappal és este

Dubai Creek

Őszintén megmondom, nekem a Dubai Creek az egyik kedvenc helyem a városban. Délután és este megtelik élettel, az emberek a Creek partján sétálnak, beszélgetnek, esznek, és nem utolsó sorban itt vásárolnak mert a közelében több fontos piac is található. Itt van az arany és a fűszerpiac is, amit szerintem minden turista felkeres. Joggal, mert itt tényleg olyanokat láthat az ember, amit addig nem. Itt a teljes testet beborító aranyból készült ruhákra gondolok vagy a láthatóan több kilós arányékszerekre. Szerencsére közel volt az első szállásunkhoz, így nem volt nagy macera eljönni ide. (A reptérhez is közel van!) 

A fűszerpiac szerintem mára már nagyon turistás lett és nem hiszem, hogy komoly forgalma lenne, inkább a többi árusított termékből élhetnek az árusok míg az aranypiac megőrizte eredetiségét. Ha bekukkantunk a boltokba, általában helyieket fogunk látni vásárolni vagy valamilyen aranyékszert próbálni. 

További Emírségekről szóló posztok itt vannak.

A Dubai Creek

A Dubai Creek egy természetes földrajzi jelenség, tehát a többi dubaji dologgal ellentétben ez itt nem ember alkotta. Ez a Creek már igen régóta Dubai természetes kikötője volt de az elmúlt néhány évben elveszítette jelentőségét mivel több kikötő is épült az Emírségekben.
Mert itt volt a kikötő, ésszerű, hogy a piac is itt alakult ki.

Az abra

Az abra egy hajófajta amit itt használnak arra, hogy a 200 méter és másfél kilométer közötti szélesre terülő tengernyúlványt átszeljék.
Több útvonalon is járnak ezek a perem nélküli csónakok, de a legnépszerűbb a régi Souk-hoz (piachoz) menők a szemben lévő partról.
Egy menet pár percet vesz igénybe és 1 dirhamot kérnek el érte, ami bőven 100 Ft alatt van.
Mindenképp érdemes kipróbálni!
Itt van egy sokkal bővebb leírás a szolgáltatásokról.

Az aranypiac

Szerintem nincs olyan turista, aki nem jön ide, ezzel szemben főleg a helyiek vásárolnak itt. A fenti képeken is láthatjátok, hogy nem akármit árulnak a boltok, mert igen komoly darabok is vannak. Az egyik kirakatban például volt egy egy méter magas „gyűrű” is. Mármint olyan volt, mint egy nagyon szépen megmunkált gyűrű de mintha ezerszeresére nagyították volna. Hatalmas volt. Nem tudtam lefotózni mert bár többször jártunk arra, mindig tömegek csodálták. Én is csodáltam. 🙂

Mikor jobb ide ellátogatni?

Az utazásunk első napjairól nem született semmilyen beszámoló, így nem meséltem el részletesen, hogy mennyire tetszett este ez a hely. Szerintem este sokkal hangulatosabb, mint napközben. Este megtelik élettel, napnyugta után sokan sétálnak arrafelé.
Egyik este ettünk is egy sarki talponállóban. 🙂 És de jó volt, az áráról nem is beszélve. Isteni finom grillcsirkét ettem, salátával, arab kenyérrel és nagyon sajnálom, hogy nem a szomszédomban van most ez a hely, mert hetente egyszer egész biztos ennék ott. Hol volt ez? A Classio nevű sarki grillben. Ha szereted a grillcsirkét, mindenképp kóstold meg!

Képegyveleg a környékről:

Jobb egérgomb nyomkodásának hatására a képek nagyban is megnyílnak 🙂 Van mit nézni rajtuk azt hiszem 🙂

Utóirat:
A tevetejből készült fagyit nem kóstoltuk. Sajnos.