2021 júliusában olvastam

Az első hónap idén, amikor meg vagyok magammal elégedve. Végre! 10 könyv! 🙂 Egy kis késéssel, de megérkezett végre a Libriből a csomagom. Nem volt egyszerű megszerezni, pedig ez a sokadik csomag tőlük, de elmesélem, mi volt a gubanc, mert az nagyon németes volt. Ennél fakabátabb, németesebb nem lehetett volna! Az volt a probléma, hogy amikor az ember rendel Magyarországról, akkor ott a sorrend a Vezetéknév, Keresztnév, itt meg ugye ez pont fordítva van. Így aztán a keresztnevet figyelte az ürge a kapuban. Az volt a mákom, hogy más csomagot is hozott nekem és ki tudtam szedni a kezéből, de ehhez közelharcot kellett vívni. Hiába magyaráztam, hogy a Keresztnév, Vezetéknév csak fel van cserélve. Ami szabály, az szabály! Félreértés ne essék, tényleg ennyire egyenesek. Egyszer a férjem egy ékezet miatt nem tudott átvenni valamit. A küldeményen ékezettel szerepet a neve, a névtáblán meg ékezet nélkül. Hiába stimmelt a név, a házszám, a cím, minden, de az ékezet, az ékezet. Nem stimmelt pontosan. És nem John Smith a neve, amiből ezer van a világban. Na, elmesélem, mint olvastam 2021 júliusában. A lista továbbra is csak magamnak íródik, hogy évek múlva is emlékezzek arra, mit olvastam és akarom-e újra elolvasni. Hogy mit olvastam mostanában, itt tudod megsasozni

Gulliver

Nem is értem, miért szokott le az emberiség a régi nagy klasszikusok olvasásáról. Annyira élveztem, szuper volt! Szerintem fogok majd több ilyen régi nagy művet is olvasni.

Zöldlámpa

Nagyon divatos mostanában ez a könyv és még magyarra is lefordították. Feltúrtam a fél internetet azért, hogy megszerezzem ebookban, de semmilyen nyelven nem kapható, így ha már rendeltem fizikai könyveket, ezt is hozzácsaptam. Rég olvastam kézzel fogható könyvet. Furcsa is volt eleinte mert kellett találnom egy pózt, amiben lehet kényelmesen olvasni ráadásul még a betűket is látom. De megtaláltam!
A könyv tetszett, bár fogggalmam sem volt ki az a faszi, aki írta, úgy emlékeztem, sosem láttam tőle semmit, aztán kiderült, hogy de. (Kedvenc tudományos szerzőm Carl Sagan egyik könyvének (a Contact) megfilmesített változatában ő az egyik főszereplő -most újra megnéztem a filmet, tetszett.)
Kedves könyv, a szerző jó mesélő, de lesz ennél fontosabb könyv is amit még a kezembe vehetek.

Kína és szomszédai

A Voiz hangoskönyves appban hallgattam és csupa fül voltam. Visszaemlékeztem zsenge koromra, hogy mit tanultunk Kínáról töriből, de arra jutottam, hogy a tudásunk majdnem egyenlő a nullával. Csupa fül voltam míg hallgattam és arra volt nagyon jó a könyv, (mert nagyon jó volt és hasznos!) hogy felkeltse az érdeklődésemet Kína és a térség iránt, nem csak turizmus szempontból. Annyira nem ismerjük őket és annyira nulla fogalmunk sincs arról, hogyan alakult a társadalmuk, hogy az már ciki. Úgyhogy kifigyeltem egy csomó könyvet, amiket majd elolvasok. A könyv minimum ötször újrahallgatós mert annyi az adat benne meg a személy meg a történelmi tény, hogy csak kapkodtam a fejem. Semmit nem tudunk Kínáról 🙁 Mondom ezt én, aki még jártam is Kínában és két utazást is leszerveztem oda. Szörnyű hiányosságok!

A Varázsbolt

Az úgy volt, hogy főzéshez kellett valami hallgatnivaló. Amire nem kell annyira odafigyelni. Aham… Megnyitottam a Voiz appot és láttam, hogy új könyv van (állandóan új könyv van 😱), valami agysebészes, aggyal foglalkozó, ami engem nagyon érdekel, de nem olvastam el a leírását, csak letöltöttem és elkezdtem hallgatni. És nem bírtam letenni. Nem emlékszem, mikor volt ilyen utoljára, de ez egy ilyen könyv volt. A könyv nem úgy szól az agyról, ahogy gondoltam. Egészen más! Nagyon szuper, újra meghallgatós, hasznos, jó. Imádtam!

Hogyan kereskedjünk részvényekkel

Agyrém, mert ez sincs ebookban! Hirtelen lett egy adag könyvem és majd cipelhetem költözéskor. 🙁
A könyvet egy spekuláns írta. Imádtam, akkor is ha száz évvel ezelőtti könyv, találtam benne megfontolandó gondolatokat. Hasznos, újra elolvasandó.

Csillagközi kérdezz-felelek

Szintén hagyományos papír kiadásban olvastam. Idén ez a második űrhajósos könyv, amit olvasok, az első is szédületesen szuper volt, ez is az. Rögtön olyat olvastam belőle, amin azóta is kattog az agyam: 9 millió lóerő. 🤔 8 perc 48 másodperc alatt gyorsul 28163 km/h-ra. 🤔 És még ezernyi ilyen van benne.
Ezt a könyvet szerintem nem fogom újra elolvasni, hanem majd valami hasonló témájút. Szuper jó könyv és tök jó, hogy rajzok is vannak benne.

Asszertív kommunikáció

Külföldiül olvastam, eboodban, amit az Amazonról vettem. Nem az, amire gondoltam és nem az, amire szükségem volt. Mindazonáltal hasznos könyv, csak nem nekem írták. Még nyomoznom kell a nekem megfelelő könyv után.

Túsztárgyalós könyv

Egy rádióműsorban hallottam a témáról, és nem is kellett több, mentem az Amazonra és vettem külföldül egy ebookot. És de jól tettem! Szuper érdekes, rengeteg sztorival, az események feldolgozásával és hasznos tanácsokkal, ha az ember jobban akar tárgyalni. Újra elolvasandó, de ezerszer.

Hiba

Leszögezem, hogy nem nézek tévét és még magyar csatornához sincs hozzáférésem. Akkor láttam Vasvári Vivient, amikor talán Radics Peti vagy valaki hasonló kifigurázta. Akkor azt gondoltam, hogy milyen érdekes ez a nő, vajon miért viselkedhet így, de az is eszembe jutott, hogy nincs az az ember, aki néha ne lenne hülye. Meg ráadásul Polgár Tündét is fikázták, aki -szerintem- egy nagyon érdekes és értelmes ember. Ez a könyv elvileg fiataloknak íródott, tele van jó gondolattal, de nagyon rövid és nem igazán tudjuk belőle megismerni a szerzőt. Tökéletes ellenpélda rá Dederick Yvonne könyve, amiben egy nagyon korrekt “emberrajzot” kapunk. A Hiba olyan, mintha fogták volna Szabó Péter egyik könyvét és azt kifilézték volna, a lényeget meg leírták volna ide. És ez nem negatív ítélet, mert Péter könyveit szeretem, bár mostanában nem írt semmit. Szóval ezt a könyvet nem venném újra a kezembe.

A szavak ablakok vagy falak

Ezt még nem fejeztem be a Voizon, de majd sort kerítek rá. Hasznos, kedves könyv, amit érdemes elolvasni.

Szval ezeket sikerült 2021 júliusában elolvasni. Végre 10 könyv!