Újra Berlinben

Újra Berlinben

Újra Berlinben vagyok! 😱 Az új reptér extra brutális nagy lett. Majd meg kell szokni. Nagy az eddigiekhez képest.
Remélem sokat fogom látni, de nem annyira sokat, mint 2020 tavaszáig mert az a hetente repkedés az túl sok volt Mostantól inkább úgy lenne jó, hogy mondjuk évente 3-4 alkalommal lássam, de akkor hosszabb időre távozzunk, nem reggel megyek, este jövök verzióban.

Este jöttem, Kicsikocsival jöttünk haza, amit a tónál letettünk és 🤩 találkoztam a róka komával. Nem esett pánikba, mert csak rókásan a susnyásban lopakodott, de aztán határozott léptekkel átment az úton az autók között. Az autósok meg nem ütötték el.
Szóval a róka a sztár.

Este csak azt láttam a városban (11 körül vagy fél 12 körül éjszaka) hogy Berlin kezd hasonlítani önmagára. Kellemes hely, ahol az emberek jól érzik magukat, nem baszogatják egymást.
Meg persze valami focimeccs is volt, amit sokan néztek a sörözőkben meg pizzériákban. Vagyis mindenhol, ahol volt tévé. De Berlin már csak ilyen. Imádja a nép a focit.

Reggel nagyon fura volt, hogy zöld a város. Majdnem 2 hónap alatt úgy kizöldült minden, hogy el sem hiszem. Idénre a házunk előtt lévő fasor olyan magas lett, hogy már kitakarja az utat ami tök szuper.

Meg azt is olvastam az egyik újságban, hogy ki akarják tiltani a városból az autókat. Eleinte (nyilván a zöldek tervezete) annyi volt, hogy bizonyos utakat biciklisítenek, aztán kitalálták, hogy egy évben 24 alkalommal lehet behajtani a városba, ebből lett 12, majd a „baszódjon meg mindenki, inkább tiltsuk ki a kocsikat”. 🤔

Amúgy van alapja a dolognak mert két hónap alatt is feltűnően több lett a bringás és én is tök szívesen mennék biciklivel bárhova (amúgy meg itthon ülök állandóan) de nem merek mert én ilyen beszari vagyok, aki fél az autóktól. Szóval ha kitiltanák a kocsikat, én örülnék, de szerintem nem fog ez olyan gyorsan megtörténni. Vagy ki tudja. 

Írok és írok

Mióta hazajöttem, csak írok. Néha nincs kedvem mert úgy érzem, hogy elég volt és kijött minden, amit mesélni akartam, de tudom hogy az utolsó centit is ki kell préselni ahhoz, hogy később jobb legyen. El kell mesélnem, mi volt, mit gondolok.

Főzök

Végre főzök. Vagyis főzhetek. 🙂 Van alapanyagom és megfelelő eszközöm is. Ez tök jó.
Most még csak a kotyvasztás fázisában tartok, de majd hamarosan beindul a receptgyár is. Szerintem hamarosan lesz egy olyan poszt is, amiben elmesélem, hogy mik ezek. 🙂

Újra Berlinben

Mióta itt vagyok az elmászkálásokkal nem túl sok minden történt. Mivel még nem kaptam meg az oltásomat, viszont a kis brazil mutáns itt kószál, jobbnak látom, ha maradok a seggemen. Még mindig csak naponta egyszer (ha) elmegyünk itthonról sétálni.
Szóval ez van. Itthon vagyunk, én agyalok a jövőn – ez még mindig kiteszi a napom harmadát- és írok. Ez van 🙂 Így is jó!