Mit olvastam 2020 októberében?

Őszintén szólva most bajban vagyok mert rengeteget olvastam 2020 októberében is, de nem jegyeztem fel a dolgokat, szóval így nehéz lesz visszaemlékezni, de muszáj megpróbálnom.

Vettem egy csomó ebookot a Libritiől és az Amazonon is vettem ezt-azt. Mármint könyvet. 
Mentségemre szolgál, hogy nehéz hónapon vagyok túl, nem volt egyszerű világgá menni határozatlan időre, és ez rányomta bélyegét a visszaemlékezésre. 

Szóval mit is olvastam 2020 októberében?

Fuck It! B..a meg!

Micsoda könyv!
Én elég sok mindenre mondtam azt, hogy bassza meg! és csinálom úgy a dolgokat, ahogy én jónak látom vagy szeretném, így érdekes volt könyvként összefoglalva ezekkel a gondolatokkal találkozni.
Szerintem nem is nekem való, inkább annak, aki nem mer lépni, bátortalan, határozatlan.
Kicsit hasonlított a könyv az általam nagyon kedvelt Kiss Balázs Kunó által papírra vetett Köcsög és kacsára, csak egyszerűbb megfogalmazásban hangzik a bassza meg! 🙂
Jó könyv, hasznos, de nem hiszem, hogy a Fuck it-et újra elolvasnám. Nem nekem való.

Orvostudomány a feje tetején

Mostanában népszerűek a “más” nézetek az orvostudománnyal szemben. Ez a könyv is tartalmaz olyan gondolatokat (vagy csak olyanokat?) amik szabályosan szentségtörésnek számítanak manapság a komolyabb körökben.
Szerintem kellenek ezek a gondolatok is, mert az látszik, hogy az orvostudomány valahogy nagyon rossz irányba megy, valahol a nagy gyógyítás közben elveszett a beteg és már csak gyógyszereket nyomatnak az emberbe, az embernek meg egyre több baja van, a gyógyszerkassza meg szépen hízik. Meg az emberek is híznak, de az már más kérdés.
Kifejezetten hasznosnak tartom a könyvet és egész biztos, hogy ha valami bajom adódna, akkor elő fogom venni.

A szív intelligenciája

Érdekes megközelítés olvasható a könyvben és még rengeteg gyakorlat is van benne.
Csomó tudományos vizsgálat eredményét is közlik, szóval biztos hasznos könyv. Engem nem érintett meg annyira, hogy míg nem érzem szükségét újra kezembe vegyem.

Csináljunk pénzt!

Milyen hasznos könyv!
Kifejezetten ajánlott annak, aki erősen kihívásokkal küzd a pénzügyei területén.
A szerző végigveszi a pénzcsinálás mikéntjét a legalapbab alapoktól, a bankszámlanyitástól, annak költségein át egészen a tőzsdézésig, mindezt remek, olvasmányos stílusban.
Nagyon hasznos könyv!

Bárki lehet tőzsdés!

Micsoda sztorik! Merthogy a könyv legutóbbi kiadása tele van sztorikkal, amik a szerző saját élményei. Onnan indul a történet, hogy még csak a rendszerváltás környékén járunk. Egy igazi, vérbeli seftes srác élményei, aki egyre nagyobban “játszik.” Jó volt visszaemlékezni a régi időkre, amikor még arabtól vettük a márkát, aztán amikor beindult a Bécsbe mászkálás, majd a kárpótlási jegyek világa. Rég voltak ezek a dolgok és jó volt újra visszacsöppenni abba a korba, de itt nem ért véget a könyv.
Néha bámulatos pontossággal részletez mindent, még a tőzsdés időszakból is, ráadásul tök jó stílusban, néha olyan viccesen, hogy az ember hangosan felnevet.
Ha szereted az ilyen sztorizós, pénzes könyveket, akkor feltétlen ajánlom!

Tőzsdejátszmák

Ez a könyv már nem annyira kalandos és olvasmányos, nem nevettem fel közben hangosan többször, mint az előbb említetten, mindazonáltal kifejezetten hasznos a gazdaság újságokból nem ismert hátterét is elolvasni utólag.
Néha kiábrándító is az ország vezetőinek bénázása, főleg hogy az adófizetők pénzéről van szó alapvetően.
Jó könyv volt ez is, de szerintem nem fogom újra elolvasni.

A Virgin-módszer

MÉg nem végeztem a könyvvel, de érdekes. A Richard Branson által létrehozott cégekről és persze Bransonról szól, de alapvetően ez egy vállalatirányítási könyv ami Branson gyerekkorától kezdi a történetet és mint ilyen, érdekes elolvasni.
Hátha ragad az emberre valami 🙂

Tőzsdeiskola, Trading kézikönyv

Vagy hogy fordítsam. Ez egy spanyolul íródott könyv, amit egy “háziasszony” írt. Mindent elmesélt a kezdetektől, egészen onnan, hogy a tőzsdéhez és a gazdasághoz annyi köze volt, hogy amikor a lakat festette, az újságnak a pénzügyekkel foglalkozó oldalai voltak a legfeleslegesebbek és jól szívták a festéket. Persze aztán változott a helyzet és mára sikeres befektető lett, több könyvet írt a témában és még iskolát is alapított. Érdekes sztori és hasznos könyv.