Úszik a ház -DEFEKT!

Vasárnap elmentünk ebédelni az egyik kedvenc indiai éttermünkbe és amikor jöttünk hazafelé, messziről feltűnt, hogy villognak a rendőrautók a ház előtt. Ahogy közelebb értünk kiderült, hogy nemcsak rendőrautók, hanem tűzoltók is vannak itt.
Ilyenkor persze végigpörög az ember agyán, hogy “fú, lehet, hogy úgyhagytam a sütőt/tűzhelyet/nemtommit” de, … de nem. Nem találtam semmi olyat, ami kigyulladhatott nálunk. Akkor persze jött a gondolat, hogy betörtek a házba és elvitték a laptopomat.
Ez egy elég rossz gondolat mert imádom a laptopom, ráadásul munkaeszköz a köbön.
Hozzáteszem, hogy nem tudok olyan tárgyat monadni, amit ennyire féltenék. Felőlem vigyék el mindenemet, de a Szürkémet felejtsék itt 😀
A ház előtt egy kisebb csoport volt, semmi pánik nem tükröződött senki arcán, viszont valaki szaunás köntösben, papucsban ácsorgott és beszélgetett a rendőrökkel.
A bejárati ajtón meg dőlt ki a GŐŐŐŐŐZ. Még nem láttam ilyet, hogy ilyen menyiségű gőz távozzon valahonnan. Olyan volt, mint amikor valaki gombócot főz és hirtelen felemeli a fedőt és kicsap a gőz, de ez kb. százszor akkora mennyiség volt. Vastagon dőlt ki az ajtón.
A bejárati ajtót egy rendőr állta el, de amikor mondtam hogy itt lakunk és szeretnénk felmenni, simán beengedett.

A szaunával volt valami.

Tartozik a lakásokhoz saját szauna, hozzá konditerem, szolárium, és még egy saját házi bárunk is van “klub” néven,  de tök őszintén megmondom, eddig csak a kondiba jártunk le, oda is csak ritkán.
A szaunának úgy látnám értelmét -és akkor járnék is mert egyébként szeretem –  ha lenne mellette egy medence, de azt valami bűvös megfontolásból nem építettek, pedig tök jó lenne. Valószínűleg feláldozták a medencét a pincei tárolók kedvéért, pedig tuti elfért volna.

Föntről, az ablakból nem látszott semmi, ment tovább minden, kint sütött a napocska jó melegen, ami elég furcsa volt mert amúgy itt nem szokott ilyen hideg lenni, de épp mínusz pár fok volt. (Itt óceáni a klíma és sokkal, de sokkal kiegyenlítettebb a hőmérséklet, mint mondjuk Budapesten. Nincsenek mínuszok, ha van, akkor az -3, -5 fok éjszaka, nyáron meg nem szokott 29 foknál melegebb lenni, de ha 29 fok van, akkor hőségriadó van mert nagy a pára és … tényleg gyilkos dolog a 29 fok errefelé.)
Szóval egész nap nyitva volt bukóra az ablak, nem is gondoltam arra, hogy ez rossz ötlet lehet. Napnyugta után becsuktam és … éreztem, hogy valami nem stimmel. Hideg volt a lakásban.
A fűtőtestek tök hidegek voltak, és kiderült, hogy melegvíz sincs. 🙁
Na, ilyen sem volt még!
Ilyen, hogy valami gubanc van … nem volt még.

Másnap reggel láttam, hogy a pincében lévő kondi-szauna-stb. egység előtt áll a víz. Nem is kicsit. Kb. bokáig érhetett akkor, az ajtón meg egy papír lóg (csak németül) hogy vészhelyzet miatt ne menjünk be.
Hát jó.
Nem megyünk be.

A vízből mára maradt az, hogy tocsogós a padlószőnyeg az ajtó előtt.
Nem tudom mi lehet bent az ajtó mögött, de feltételezem, hogy minden elázott.
Bent végig padlószőnyeg van, egyedül a szaunánál és a zuhanyzóknál van csempézve, ráadásul a kondigépek (például a szobabringák) elég alacsony teremtések, nekik is annyi valószínűleg.
De nézzük a jó oldalát. Meg fogják csinálni idővel és valószínűleg sokkal jobb lesz, mint volt. 🙂

Egyébként néha átesnek a paripa másik oldalára mert lent a kondiban évekig nem volt szellőzés (nemtom hogy sikerült így megépíteni) aztán kb. egy éve betettek valami brutál szellőztető izét ami szabályosan szelet csinál és jó hangos lehet a földszinti lakóknak, de legalább nem fulladunk meg erölködés közben. 🙂

Szóval biztos jó lesz az újjáépített részleg 🙂

Csak ki kell várni.

Várni itt meg mindig sokat kell.

Miután elvonultak a rendőrök és tűzoltók, jött 3 (!) vízművekes szerelőkocsi és órákon keresztül szereltek valamit lent a pincében.
Este 10-re visszajött a fűtés és a melegvíz is. 🙂
Vasárnap estéről van szó, és a németek csak akkor dolgoznak vasárnap este, ha valami nagyon-nagyon-nagyon-nagyon fontos van, különben “ejj, ráérünk arra még”…
Mindennek megvan a maga ideje 🙂

Na, ez volt.
Minden jó, ha vége jó.

A betörés:

3 éve betörtek az egyik lakóhoz, de nem is ez a lényeg.
Kijöttek a rendőrök és utána minden lakásba becsöngettek a lépcsőházban és elmondták, hogy zárjuk be az ajtókat és ha elmegyünk valahova, akkor kulcsoljunk rá.
Szerintem ez tök jó.
Érdekes módon, utána kikerült a bejárathoz egy papír, amire mindezt leírták, hogy betörtek valahova és felhívták mindenki figyelmét arra, hogy zárjuk a lakások bejárati ajtaját. 🙂   (Igen, mert a lakás, ahova betörtek, nem volt bekulcsolva)