Megyünk egy kört a Costa Smeralda hajóval!

Aki olvasta az előzményeket és azt, hogy mennyire kiakadtam a Costa társaságra a múltkor, az most csodálkozik a dolgon. Jogosan. Én is ezt tenném.

Teljesen őszintén megmondom, amikor először megláttam a Costa Smeralda hajót, én azonnal beleszerelmesedtem. Persze rögtön jöttek a kis negatív hangok belülről, hogy “áh, ez csak egy …  Costa és biztos sz@r lesz”, mert nemcsak a Costa Fortuna hajóval volt problémám a múltkor, hanem az egész társasággal.

De úgy érzem, megérdemel egy utolsó esélyt a társaság, mert nem lehet millió ember kedvence Európában úgy, hogy kritikán alulian pocsék náluk a kaján és az animációs csapaton kívül minden. 

Másrészt pedig a Costa Smeralda a cég új zászlóshajósa lesz majd ha egyszer elkészül 2019 októberében a finn Meyer-nél. Biztos lesz majd egy kisebb (nagyobb) buli, amikor elkészül, én nézni fogom. 🙂 

Nem volt egszerű a döntés, mert valami ritka perverz ötlettől vezényelve a hajó a Földközi-tengeren fog körbe-körbe menni ugyanazon az útvonalon hónapokig vagy évekig (csak egy évre előre néztem meg a menentrendjét) és … az rohadtul unalmas.

Marseille, Barcelona, Mallorca, Civitavecchia, La Spezia, Savona kikötőket fog érinteni majd és ezek közül az összesben jártunk már, kivéve Mallorca szigetén.
Tehát ez a hét arról fog szólni számunkra, hogy 2-3 hely kivételével szépen maradunk a popinkon a hajón.

 

Mennyibe került?

Mindig 600 euró körültől indultak az árak, de volt egy hét, amikor le volt akciózva. Így sikerült 250 euró körül (82.000 Ft) megkapni az egyhetes utat. Nem rossz, és ebben az árban minden benne van, nem kell külön fizetni semmiért sem. 🙂 
Oké, a főzőtanfolyamért majd külön fizetek és a robotbárban kikért italért is, de ennyi belefér. 

Mit lehet most tudni a hajóról? 

A hajóról nem tudni sokat még, főleg nincsenek a belsejét bemutató videók mivel csak most szerelik és még van egy kis idő az elkészüléséig, de annyit tudni már előre, hogy egy erdélyi születésű ember, Adam Tihany tervezte, akiről azt kell tudni, hogy a világ egyik legjobb étterem-dizájnere, de a cége nemcsak éttermekket, hanem mindenféle épületek belső tervezését is készíti. 

Annyit láttam, hogy nekem nagyon tetszik, és végre szakított a -szerintem rettenetesen ocsmány- Costa által preferált narancsságra színnel. 
Nagyon remélem, hogy a Costa előbb-utóbb teljesen átdizájnolja a régebbi hajóit és nem olyan lesz az összes, mint a nagymamám hálószobája a 60-as évekből, amit azóta elfelejtettek felújítani vagy csak néhány új elem került be. Na, de ez az én teljesen szubjektív véleményem, attól lehet, hogy másnak irtóra bejön a nagyi-dizájn. 🙂 

A hajó környezetvédelmi szemopontból is újítás lesz, mivel folyékony gázzal fogják hajtani, ami egy jelentős előrelépés, mivel számottevő mértékben fog csökkenni a károsanyag-kibocsátása. 

A hajó méreteiről annyit mondanék, hogy nagy lesz, teljes telítettség esetén több, mint 6500 ember lesz rajta a 2612 kabinban, aminek 60%-a balkonos kabin. 

Szerintem amint útra kél a hajó lesz róla több infó is, most kb. ennyi van. 
fedélzeti térkép 
útvonal

A kabinról pedig egy ilyen videó van fent a neten.
Valószínűleg egy sajtónapon készült 🙂

Persze nem megy minden olyan egyszerűen, mert pár napja felröppent a hír, hogy a hajót nem tudják befejezni időben, de aztán kiderült, hogy mégis.

Szóval irány a Costa Smeralda hajó 2020-ban.