A török piac Berlinben

Berlinben legalább 200.000 török él. Évtizedek óta itt élnek, és nagyon sok közülük kereskedelemmel foglalkozik.  A török piac Berlinben minden héten csütörtökön és pénteken van, Neuköllnben ahol a heti friss élelmiszer piacon  érdekes és meglehetősen finom sétát lehet tenni és persze vásárolhatunk is a megszokott áraknál kevesebbért.

A piac itt nem egy hajnalban kelős műfaj, kényelmesen, 11-kor “nyit” és délután 6-ig van.

A török piac Belrinben a Maybachufer-en található, ha valaki metróval jönne, akkor a Schönleinstraße (U8) megállónál kell leszállni és visszafelé sétálni körülbelül 100 métert a csatorna felé.

török piac Berlinben

De mit találunk a berlini török piacon?

Friss zöldésget, gyümölcsöt, tésztaféléket, kenyereket, és természetesen friss, meleg készételt is. Rengetegen árulnak kávét, az igazi török kávét (lásd legfölső kép)

Vannak ruhaárusok is és számos méteráru stand is van, ahol szebbnél szebb anyagokat lehet venni igen olcsón. Van külön csipkeárus is, ott csodákat láthatunk 🙂
A berlini török piacon találsz néhány “kacatárus” is, ahol viszont az otthon szükséges mindenféle apróságot megvehetjük.
Van fűszerárus is, teás, mindenféle bio cuccot áruló stand, de vannak festmények, táskák, ruhák is, bár nem túl sok, de van.

török piac Berlinben

A piac hátulja felé kaptak ehlyet a török melegétel árusok, ahol az igazi török inyencségeket is megkóstolhatjuk ha arra járunk.

Ha nyáron  megyünk, a platánsor elég árnyékot nyújt egy kellemes sétához, ráaádusul a Spree csatorna egy meglehetősen kellemes hátteret biztosít a sétánkhoz.
török piac Berlinben - a sapkaárus

De a hangulat…

A hangulat egy kcsit visszafogott, de roppantul déli. A kofák igyekeznek egymást túlkiabálni törökül és németül felváltva, közben meg a hare Krisna, hare hare szól valahonnan a távolból.Ha arra járunk és kipiacoztuk magunkat, érdemes bármelyik közeli török vagy arab boltba bemenni. Egyrészt érdekes dolgokat láthatunk ott, másrészt az árak az átlag berlini árak alatt vannak, tehát ez azt jelenti, hogy a megszokott Budapesti árakhoz képest sokkal olcsóbban lehet bármit megvenni. Nadrág 5 euróért? Sima ügy! Csak a török ruhaboltba kell bemenni. (Ha már arra jártok, akkor a metró Schönleinstraße utcai megállójánál a Hermannplatz felé eső bal oldali lépcsőn felmenve, pont a lejárónál van egy szuper ruhabolt)

A piac saját oldala:

http://www.tuerkenmarkt.de