Egy teknővel vágunk neki a világnak!

Hamarosan egy pici óceánjáró hajóval (teknővel) vágunk neki a világnak. 
Jó, tudom, ez sértés, de rettentően kíváncsi vagyok arra, milyen lehet egy átlagosnál jóval kisebb hajóval utazni, ahol a maximum utaslétszám annyi, mint amennyi a nagyobb hajók egyetlen fedélzetén utazik.
Érdekes kísérlet lesz ez, főleg magamon, mert ilyen pici hajóval nem utaztam még, másrészt teljesen fölöslegesnek tartom az olyan hatalmas hajókat, amik olyan óriásiak, hogy az ember miután egy hetet utazott velük, még mindig talál felfedezetlen részeket, ki nem próbált szolgáltatásokat. (Utóbbi eset vonatkozik a Costa Firenzére és a Costa Smeraldára

Ezek a pici hajók mostanában nem olyan népszerűek ezért olcsóbb rajtuk utazni, mint a legnagyobb testvéreiken, lásd a mostani legnagyobb, frissen elkészült Wonder of the Seas óceánjáró hajót, de szerintem ezeknek a pici teknőknek is megvan a bájuk. De erről majd később nyilatkozom bővebben, ha kipróbáltam ezt a hajót is.

Az ilyen teknők bár régi hajók, de ez nem azt jelenti, hegy lepukkantak vagy technológiailag nem olyan fejlettek mert a hajóstársaság szerencsére ad arra, hogy a régi, de még használható hajóit karbantartsa, és a környezetkímélőbb technikákat alkalmazza bennük.

Akárhogy is nézzük, óceánjáró hajóval utazni nem a legkörnyezetkímélőbb dolog a világon de remélhetőleg hatalmas lépéseket fog tenni az iparág azért, hogy ne szutyokfelhő és temérdek elpazarolt étel maradjon utánunk. Én ennek nagyon drukkolok!

Mégis, miért vállalkozunk egy ilyen útra egy teknővel?

Színtisztán kalandvágyból.
Persze az is közrejátszott, hogy igen olcsón adták az utat, ráadásul olyan helyre megyünk, ahol eddig még nem jártunk, plusz az egyik nagyon fontos bakancslistás pontomat is kipipálhatom majd.
Kíváncsi vagyok, milyen érzés lesz az, amikor egy lassan 20 éve dédelgetett élmény megvalósul. Persze ez nem jelenti azt, hogy akkor hirtelen kész, vége a kívánsglistámnak, innentől itthon ülök míg meg nem halok, mert nem erről van szó. Legalábbis remélem.

A fenti kép innen származik: Image by Kranich17 from Pixabay