Costa Smeralda hajó – élménybeszámoló 1.

A Costa Smeralda hajó meghódította a szívemet. De elmesélem az előzményeket, mert fontos ahhoz, hogy megértsük a mostani helyzetet.

 

2019 áprilisában a Costa Fortuna hajóval mentünk el egy körre és néhány dologtól eltekintve olyan szörnyű volt, hogy megfogadtam, hogy többet nem teszem a lábam Costa hajóra.
(Erről hosszabban itt olvashatsz)

Ami tetszett az az ételek minősége, különös tekintettel a cukrászdából kikerülő csodákra. Azok az én határozottan nem édesszájú gyerekemnél is akkora sikert arattak, hogy azóta is csak azt mondja ha valamit megkóstol, hogy “hát, jó, finom, de a Costa Fortuna hajón sokkal jobbakat készítettek.) A másik ami nagyon tetszett az az animációs csapat által lebonyolított bármi. Szuperek voltak!
Ettől eltekintve mondhatjuk, hogy nem jött be a Costa.

Costa Smeralda  hajó élménybeszámoló
A Costa Smeralda Savonában, a kikötőben áll

Aztán pár héttel a Cost Fortunáról való hazaérkezésük után meglátam a Costa új hajóját, amit 2019 októberében alartak elindítani. Akkora lett a szerelem első látásra “közöttünk”, hogy azt mondtam: Oké, tragikusan rossz volt az eddigi szereplésük, de kapnak egy esélyt.

Innentől kezdve figyeltem, hogy mi törtnik a hajóval.
Nos, nem volt egyszerű a hajó előélete, mert ez egy folyékony gázzal működő hajó, amit a finn Meyer, a Meyer Turku éptett. (A Meyer egy német hajógyár, a legszuperebb hajókat építik. Pár évvel ezelőtt megvettek egy finn, szintén hatalmas hajókat építő gyárat. Itt, Finnországban épült ez a csoda, aminek az erkélyén ülök éppen és hallgatom, hogy nem hallok semmit, vagyis meglepően halk a hajó.
Mindezt úgy írom, hogy pont egy hónappal ezelőtt szálltunk ki az MSC Preziosa hajóból fájó szívvel, tehát viszonylag friss élményeim és emlékeim vannak hajóhangok terén.

A Costa Smeralda hajó elkészülte végül 2 hónapot késett. A pórul járt utasoknak azt a lehetőséget adták, hogy foglalhatnak maguknak új hajóutat, de 50% kedvezménnyel. Nem rossz biznisz szerintem.

Az első hajóút december 23-án indult, ami nagyon de nagyon necc, mert egy ilyen új hajón (meg mindenen ami vadi új és összetett szerkezet) mindenféle gubanc adódhat és adódik is.
Egy hajón nagyon fontos a személyzet, ami az első pár úton nincs összeszokva és még sorolhatrnám. Szerintem necc ilyenkor indulni, de nyilván nem volt más választásuk, a mélyvízbe kellett ugraniuk rögtön.
Persze jöttek a negatív értékelések rögtön, volt anyázás rendesen és kritika csőstöl, vélhetően jogosan.
Én meg úgy voltam vele, hogy ha már kifizettük, megkapják a lehetőséget, de ha írtak volna, hogy “bocsi, gyertek máskor” akkor örültem volna.
Most, hogy itt ülök és látom, hogy mennyire szuper, kifejezetten sajnálhattam volna.

Ami rémesen aggasztott, az a személyzetet ért sok kritika volt. Sajnos mind pont olyannak írta le őket, mint amit én is tapasztaltam a másik Costa hajón: mogorva, kedvetlen embereknek festették le őket.

Szóval innen indul a történet és eddig sikersztori, nem is kicsit!

Costa Smeralda hajó a 6. emeletről nézve.
A Costa Smeralda hajó a 6. emeletéről nézve

Indulás előtt már hetekkel felmentem a mycosta oldalra, kitöltöttem a szükséges dolgokat, foglaltunk néhány dolgot (Tepanyaki és crepes pakett és azt hiszem a pizzériába is foglaltunk helyet) és amit lehetett, beállítottam úgy, ahogy én akartam.
Például mivel német cégen keresztük foglaltunk, ezért eddig minden krúzunk legelső mozzanata volt, hogy a németül kapott mindent kicseréltessük angolra. Nos, most nem kellett. Először nem tűnt fel, de aztán amikor összeállt a kép, akkor erőteljes reménysugár kezdett világítani, mitöbb, reflektorszerűen jelzett, hogy minden előzetes híreszteléssel szemben igen, figyelembe vették az összes kérésünket és a vacsinál is a kért kétfős (!!!!) asztalt fogjuk kapni. Így is lett. 🙂

Costa Smeralda hajó egyik ülős része
Nagyon sok ücsörgős rész van a Costa Smeralda hajón

Fontos kiemelnem, hogy belső kabint foglaltunk, hogy teljesen béke és nyugalom legyen, ezzel szemben… balkonosat kaptunk pont azzal a kabinnal szemben, amit kinéztünk. Nem tudom miért 🙂
Amikor a hajó térképét nézegettem és heccből a kabinunkat is megkekerestem, meglepve láttam, hogy “jé, ez balkonos”. Gondoltam, biztos elnéztek valamit, de aztán igazam lett, tényleg balkonosat kaptunk.

Egyébként az volt az elgondolásom, hogy (nem bíztam a Costában, hogy képes olyan hajót építtetni, ami nem himbálózik – és tényleg nem képes!) az alsóbb emeleteken keresgéltem olyan kabint, ami pontosan a hajó közepén van.

De ne szaladjunk ennyire előre.

Nézzük a becsekkolás folyamatát:
Mondhatjuk, hogy gyors volt, de inkább percben fogalmazom meg: nem volt több 10 percnél, de inkább 7 perc volt szerintem, és ezt a Costa Smeraldánk épített (!!!) savonai épületbe lépéstől a hajóra lépésig értsd.
Az új Costa épület semmi extra, viszont szuper szervezést és gyors áthaladást tesz lehetővé.
(Összehasonlítás: utoljára az MSC hajón ugyanez a procedúra körülbelül 2 óra volt mert ugyanilyen zsilipes szervezés volt, de ott voltak “fölösleges” zsilipek is és mindig  várni kellett.
Itt nem.
Amikor a Costa Fortunára mentünk tavaly, akkor valamiért priority besorolást kaptunk, így az 2 perc volt csak, de lényeg az, hogy itt sem volt egy több órás procedúra.

A hajóra lépve azt láttam, hogy szép, modern és nagyon, de nagyon ki van találva minden.

Costa Smeralda hajó egyik liftje a sok közül
Minden liftben más kép van: ami képek kellemessé teszik az utazást.

Láttam az előzetes fotókon, hogy végre szakított a nagyi-dizájnnal, vagyis már nem olyan ózsdi és lepukkant kinézetű a hajó, mint a többi. Nem, ne hidd, ez nem azért van, mert ez a legújabb hajójuk, hanem azért mért végre képesek voltak átgondolni a dolgokat és megfizették a legdrágább szakembereket is, akik viszont az átlagnál kreatívabbak. Szerencsére.

Costa Smeralda hajó nagyon ki van találva!
Menő hinták mindenhol a Costa Smeralda hajón
Dizájn ezerrel: Costa Smeralda hajó legfelső emelete felé vezető út
Milyen szép!
Costa Smeralda hajó fekvős részei
Az egyik medence mellett ilyen fekvők vannak. Hajnali megvilágításban is jól néznek ki 🙂
Costa Smeralda hajó lift előtti része.
Lift előtti rész az egyik emeleten. Minden szinten más a dizájn, így nehezebb eltévedni.
Costa Smeralda hajó okostévék
Ilyen masinák segítik a tájkozódást: Melyik étterem van épp nyitva?
Menő leülős részek egyike a Costa Smeralda hajón
A Costa Smeralda hajó tényleg tele van leülős részekkel, ahol sosincs tömeg.
Costa Smeralda hajó belső medencéje
A középső medencés rész.
Costa Smeralda élménybeszámoló 1
Costa Smeralda hajó legfelsőbb része: itt babzsákfotelek vannak
Costa Smeralda hajó nagyon jol nez ki
Dizájn ezerrel mindenhol.


Ennek lett sok apró szuper eredménye, amit itt felsorolok neked:

1: A Costa Smeralda hajó halk! Lopakodó üzemmódban szeli a habokat velünk. Ez annak rossz hír, aki -mint én is imádja a hajók hangját, a motor duruzsolását pedig mennyei muzsikának gondolja. Perverzió, tudom, de imádom a hajómotor hangját.
A Costa Smeraldának nincs nagy hangja. Folyékony gázzal megy, ami fogggalmam sincs mit változtat, de nyilván változtat valamit mert lényegében hangtalan a haladásunk.
A Costa is törekszik a környezetszennyezés csökkentésére, és ez az egyik lépése. Igazság szerint a CO2 kibocsátást csökkentette, de a kéndioxidét nem. Tehát ne ájuljunk be tőle annyira. Nagyon messze van még a hajózás a környezetsemlegességtől.

2: Olyan apró, kedves dolgokkal van tele a hajó, ami igazán menővé varázsolja. Nekem nagyon teszik, hogy tele van hintával. Oké, ez azt jelenti, hogy körülbelül 20-30 hinta van rajta (nem pontos szám mert akkora a hajó, hogy nem lehet teljesen bejárni egyszerre).

3: Van függőágy is, ha jól számoltam 8 darab és nagyon masszívak!

4: Vannak babzsák fotelek a leges legfelső szinten, ami külön 10 pont a tervezőnek.

5: Végre szakítottak a narancssárga – barna színkombinácóval és rengeteg helyen pont a kedvenc kékeimben pompázik minden.

6: Sok “elszigetelt” leülős hely van, ami azt teszi, hogy a hajó sokkal nagyobbnak érződik, mint amekkora. Nekem nagyon bejönnek a különböző pados és asztalos részek.

Mi nem tetszik?

Na, ez egy jó kérdés. És ezt becsüljétek meg, hogy irtóra el kell gondolkoznom ezen, 🙂  pedig nálam kevés ember utálta jobban a Costát.

1, Én tutira több kézmosó és kézfertőtlenítő heyet állítanék. Minden sarkon lenne lehetőség megmosni a kezünket, nem csak az éttermek egyik bejáratánál. Ez nagyon fontos lenne, mert ahol ennyi ember van összezárva, ott a járványok is könnyebben terjednek. Elég, ha egy fertőző beteg összetaperol valamit, amit te is megfogsz és már te is ülhetsz egy hétig a klotyón hígfosással.

2, A másik szintén teljesen apróság, amit én kényelmetlennek tartok az az, hogy nincsenek térképek a hajón. Kiszállsz az emeleten és nem tudod, mi merre van. Egy ekkora hajón meg sok szerencsét ahhoz, hogy könnyen megtaláld elsőre, amit keresel.
Igaz, néhol vannak kitéve interaktív táblák, amik segítenek, de jobb lenne fizikailag is néhány tábla.
X éttterem erre, Y étterem arra.

3, A harmadik, ami szintén iszonyat apróság, az az, hogy nincs elég “köztéri” wc. Miért nincs? Miért nincs semmi sem kitáblázva?

És ezzel kifújt, nem tudom tovább fikázni a Costát. Nagyon jót alkotott!

A kaják, szórakozási lehetőségek, egyebek egy külön fejezetet érdemelnek, arról később. Van mit mesélni mert nagyon jól tartanak minket itt 🙂 

Összefoglalva:

A Costa képes volt olyat alkotni, ami még a legmegátalkodottabb Costa utálóknak is tetszik (nekem). Le a kalappal előtte!
Bővebben a hajóról, útvonalairól, egyebekről itt olvashatsz.