Rimaszombat

Rimaszombat

2023 május 1 hétfőre esett és úgy voltunk vele, hogy ha már így alakult, elmegyünk valahova. El is indultunk reggel és csak mentünk az orrunk után. Mivel Ózdon utoljára zsenge gyerekként voltam, kíváncsi voltam, mi is lett a várossal, aztán meg csak mentünk az orrunk után és Rimaszombat lett a végállomásunk.

Ózd

Amikor utoljára Ózdon voltam még működtek a bányák, még volt munkalehetőség. Most tejesen kihalt volt a város, nem tudom hogy azért mert már mindenki elköltözött vagy azért mert május eljese volt. A fene sem tudja. Mindenesetre elég nyugis arcát mutatta a város. Ettünk egy fagyit és mentünk is tovább.

Rimaszombat

Tátra

Annyira szép volt, ahogy haladtunk észak felé és előttünk magasodtak a Tátra hófödte csúcsai. Persze a sárgán virító repcemezők is csak emelték a látványt.
Egyszer csak el kellene menni oda is, ha már ilyen közel van.

Rimaszombat

Pár éve átautóztunk rajta vagy csak a környékén jártunk, nem tudom. Most viszont jól ki is szálltunk az autóból és sétáltunk egy kicsit a városban. Itt is nyugalom volt álmosító tavaszi idővel ami arra inspirálta az embert, hogy kicsit lassítson le.
Az egyik bolt kirakatában láttunk egy akciós termékekről szóló plakátot, így az egyik fa alá le is telepedtünk és jól megnéztük magunknak a szlovák árakat. Hátha brüsszeli szankciók ide, ukrán háború oda, a szomszédos Szlovákiát nem érinti annyira az a „háborús” infláció.
És valóban! „Milyen érdekes” is az, hogy csak Magyarország szív ennyire. Persze biztos ez is csak a dollárbaloldal műve. „Nyilván.”
A Forint mostani erősödésével és a határ közelségével indokolható, hogy ha lehet, a heti nagybevásárlást inkább Szlovákiában tartjuk. Berlin olcsó város, de a szlovák árak még a berlini alatt is vannak.
Azon besírtam, hogy a bio spárga 30%-kal olcsóbb a szomszédban, mint Berlinben a sima spárga. Veszek is majd ha megyünk shoppingolni.

Rimaszombat ebéd

„Ebéd”

Mire idáig eljutottunk, nyilván megéheztünk, meg persze az is volt a terv, hogy eszünk valamit a szlovákoknál, ha már olyan jó a konyhájuk.
Nyitva lévő éttermet nem találtunk, de a benzinkúton ettünk isteni finom gulyást meg babgulyást, hozzá Kofolát ittunk, ami jól esett mert igen régen ittam ilyet utoljára. Négyen fizettünk annyit, amennyiért ketten szoktunk enni a mi kisvárosunkban.

Shopping túra

Mivel szembetűnő az olcsóság Szlovákiában, hamarosan át fogunk járni shoppingolni és nyilván nem mi vagyunk az egyetlenek, akik a határ közeléből átjárnak. De Magyarország előre megy, nem hátra….