Portugáliába költözöm egy időre

Portugáliába

A helyzet csak egy kicsit más, mint tavaly, amikor Görögországban voltam másfél hónapot. Most sincs visszafelé repjegyem mert halvány lila gőzöm sincs, mikor jövök vissza. Szívem szerint csak akkor jönnék vissza, ha megkapnám az oltásra a behívómat, arra meg szerintem várhatok még egy darabig. Április végén írom ezeket a sorokat. Nincs semmi értelme itthon ülni, bezárva a lakásba és a szabadságról álmodozni. Ennél jobb életet érdemlek, szóval elhúzom a csíkot Portugáliába. 

Miért éppen Portugáliába? 

Mert náluk ötöde annyi fertőzött van, mint Berilnben, a magyar számoknak pedig csak tizedét produkálják, és elég egy negatív teszt a beuazáshoz, nincs karantén meg egyebek, nyitva van minden, nem kell egy hónappal előtte online időpontot foglalni mindenhez és bármihez, hanem nyitva van minden. 

Mire kimegy ez a poszt már egy hónapja az Atlanti-óceán partján leszek egy kis halászfaluban. 🤩

Mivel nekem nem bakancslistás Portugália kontinentális része, amint lehet, húzom el a csíkot Madeirára. 
Miért éppen Madeira? Mert szép. Mert van mit nézni és mert szeretem a pici szigeteket az óceánok „közepén” és mert nem jártam még ott.
Nem tudni mikor javul a helyzet Madeirán, de addig is szép lassan bejárom Portugália nyugisabb helyeit, ahol alacsonyabb a népsűrűség. Jó lenne megnézni Portót, Coimbrát, meg ki tudja még mit, de szerintem pár hétig a tengerparton fogok ülni. Vagyis az óceán partján. 🙂 
Hosszú sétákat tervezek reggel és délután a parton, és majd jókat főzök. 🙂 
Szóval konkrét terv nincs, csak az, hogy jól érezzem magam valahol máshol. 

A helyzet alakulását majd naponta figyelem, de remélem nem esik vissza Portugália a fertőzöttségben. 
Szóval új szakasz kezdődik és elég fontos döntéseket hoztam, és ezekből kifolyólag lesz majd miről írnom itt az oldalon. 
Tehát irány Portugália határozatlan időre és határozatlan helyre, lényegében nulla előzetes felkészüléssel és szervezéssel. Még a ruhák kiválasztásában van némi nehézség mert Madeira nyáron sem egy meleg hely, viszont ha az Algrave régióba megyek, ott meg majd melegebb lesz. És persze csak egy pici hátizsákot viszek magammal. 🙂 
Majd kiderül minden időben. Szóval Portugáliába költözök egy időre. 🙂