A Galleria Vittorio Emanuele II Milánóban

A Galleria Vittorio Emanuele belülről

A Galleria Vittorio Emanuele Milánóban pont a dóm előtti térről indul, a kereszt alakú galéria másik szárnya pedig a Piazza della Scala-hoz vagyis a milánói Scala-hoz vezet. 
Érdemes bemenni és sétálni a fedett udvarban!

Mit látsz, ha bemész? 

Regneteg felső kategóriás éttermet, kávézót és a mai legnagyobb divatmárkák boltjait, nem beszélve az exkluzív ékszerboltokról. 

Az épület külső oldalán gyorséttermeket is találsz: van itt Mc Donald’s és Autogrill is. Utóbbiban a kombó menük (pizza, krumpli, üdítő, desszert) egész jó áron kaphatóak (és még wc is van.)

Luxusszálloda is van

Kevesen tudják, de ebben a passzázsban, a Galleria Vittorio Emanuele-ben található egy igen elegáns szálloda, a Town House Galleria. 
Az 58 szobás ötcsillagos szálloda minden lakosztályából ls szobájából a milánói dómra van kilátás. 
Érdekesség: régen erről a szállodáról az a hír járta, hogy 6 csillagos, de a weboldalán csak ötcsillagos luxusszállodaként szerepel. 
Ugyanebben az épületben van egy nem ennyire drága dizájn hotel is, Room Mate Gulia a neve. 

A Galleria Vittorio Emanuele Milánóban

A mai plázák őse ez!

Az épület két üveggel fedett, vasszerkezetű passzázst rejt, aminek a legszebb és legérdekesebb része ahol összeérnek. 
A két szakasz egy nyolcszöget formáz, ahol a különböző nagy márkák boltjai kaptak helyet. 
A londoni Burlington Arcade mintájára épült 1865-ben, de „természetesen” annál sokkal nagyobb lett és a stílusa is merőben más lett: historizáló reneszánsz sítlusban építették. 

Karácsonyi kiviglágításban sokkal szebb

Ha Karácsony környékén jársz itt, akkor kifejezettem érdemes bemenned mert nagyon szép izzósorokkal van díszítve, a középső kupolája pedig nagyon hangulatos lesz a kék fényektől. Ne hagyd ki!

Lépj a bika tökére!

A Galleria Vittorio Emanuele középső részén látsz majd egy helyet, ahol emberek állnak és figyelnek valamit. Ők épp a bika tökére lépnek és tesznek három kört úgy, hogy a sarkukat nem emelik fel.
A helyiek szerint ez nagy szerencsét hoz.

https://www.youtube.com/watch?v=em1dR0cgT24

Ki az a Vittorio Emanuelle?

Ha Olaszországba látogatsz, minimum százszor fogsz a nevével találkozni. Magyarul őt Savoyai Viktor Emánuel-nek hívjuk. Ő volt az egyesített Olaszország első királya.

A Galleria Vittorio Emanuele mindig tartogat valami érdekeset Milánóban

Kell belépőt fizetni?

Nem. Ez egy ingyenesen látogathtó hely Milánóban.