Error fare óceánjáró hajókon?

Ilyen is van ám!

Teljesen véletlenül figyeltem fel az út árának rövidségére (!)  és először el sem hittem, aztán a kisördög mégis odavitte az ujjamat és kattintottam.

Az egyik hajóra az összes jegy elkelt, amit nem csodálok mert aki ki tudta használni, az igen jól járt. Egy 31 napos alaszkai hajós útról volt szó, mindössze 70 dollárért. Ezért mondtam, hogy igen rövid volt az ára. Valahogy kilógott a sorból.

A másik útra, ami “csak” 13 napos volt és szintén 70 dollárba került még volt néhány szabad kabin, de meg sem próbáltam vásárolni belőlük mert minek szívassam a társaságot, úgysem tudtunk volna elmenni mert a dátum ütötte volna a terveinket.

Mindenesetre érdekes eset volt.

Mi van akkor, ha error fare jegyet veszel egy hajóra?

Pont az, mint amikor error fare repjeget veszel: nagy eséllyel nem fog összejönni az út, de néha vannak olyan esetek, amikor azt mondja a társaság, hogy “na jó, egye fene”.
Ez nyilván azokra az esetekre vonatkozik, amikor nem tömeges a vásárlás. Vagyis egy hajó esetében, amikor 4000 ember vesz 70 dollárért egy 30 napos utat, elég kevés az esélye az utazásnak mert még a mosogatók bére sem jönne ki az általunk fizetett összegből, nemhogy a hajó fenntartása.

Pedig szép ábránd ennyiért utazni és még a 13 napos alaszkai tekergés is jó, nemhogy a 30 napos. 🙂

Egyébként az utat az amerikai  cruisedirect.com oldalon láttam meg, ahol tényleg jó akciók szoktak lenni.
Sajnos főleg amerikai lakosokra van specializálva, így rengeteg kedvezmny csak rájuk vonatkozik, de ettől függetlenül érdemes nézegetni azt az oldalt is.

Érdekesség: 

Az egyik ázsiai hajóutunlat (még nem írtam róla) rajtuk keresztül foglaltuk, ekkor derült ki, hogy valami furcsa konstrukcióban dolgoznak mert bár ki akartuk fizetni a teljes árat előre (100 dollárról  volt szó fejenként) de nem hagyta, így majd az utazás vége után több hónappal kell kifizetni az út maradék 25%-át. Nem értem mi a jó ebben nekik. Érdekes, az biztos. 🙂

Mi tegyél, ha error fare jegyet veszel? 

Semmiképp ne vegyél hozzá szállást, sem kiegészítő dolgokat. Várj pár hetet, míg rájön a társaság (nem mindig jönnek rá maguktól) mi is a gubanc, mert az esetek többségében visszamondják az utat. Felajánlják, hogy fizesd ki a rendes árat 🙂 Amire te mondhatsz nemet, nyilván, és persze igent is.