Marley Spoon: kipróbáltuk!

Marley

A Marley Spoons-nak előélete is van számunkra 🙂 mert közös történetünk a műfajjal körülbelül 7-8 évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor még Magyarországon rendeltünk magunknak ilyen kajafőzős kreatív dobozt. Akkor bejött, de történt egy kis malőr: egyszer akkor is küldték, amikor lemondtuk mert nem voltunk otthon (valahova külföldre utaztunk) ami annyira feldühített, hogy azóta nem mertem ilyet rendelni. Aztán 2-3 éve Berlinben a Lidl-ben voltak hasonló kajás ötletek. Azokat szerettem, de sajnos felszámolták azt az üzletágat. 

Ha jól látom, most egy hasonló szolgáltatás van Berlinben a Marley Spoon-on kívül,  a Hellofresh. 
Én végül a Marley Spoon-tól rendeltem mert valahogy szimpatikusabbnak tűnt és árban körülbelül ugyanott vannak. 1-2 euró különbség van közöttük. Ha az ember heti három kaját rendel két főre, az 40-42 euróba kerül. Nyilván lehet ennél olcsóbban is kihozni az ebédeket, de nem spórolni akartunk, hanem kalandozni. 

Miért rendeltem?

Most, hogy lassan kisebb-nagyobb megszakításokkal egy éve itthon ülünk a covid miatt, egyszerűen hiányzik az előző életem, amikor rendszeresen voltak kalandjaink. Ezek a kalandok ízélményeket is jelentenek, mivel bármerre megyünk, igyekszünk helyi ételeket enni jobb éttermekben is és „talponállókban” is és az elmúlt egy évben „nem annyira” valósulhatott ez meg. Hiányoznak az ízkalandok. 🙁
Ezzel párhuzamosan időm és kedvem is van ahhoz, hogy főzőcskézzek.

Drágának gondolom?

Egy adag étel előállítása 5-7 euróba kerül a Marley Spoon-nál a mi konstrukciónkban, ami nem olcsó, de nem is olyan drága mintha az ember rendelné az ételt mondjuk a Lieferandóról. Szerintem a rendelős kaják legalább dupla ennyibe kerülnek, viszont ha a boltból (a Bringmeister még midig a barátunk) vesszük az alapanyagokat, nyilván olcsóbbra jön ki, tehát középáras szerintem.

A rendelés menete

Pff… az milyen már, hogy először fizetsz és utána választhatsz ételt? Szerintem elég terrorista módszer és én ezért nem rendeltem korábban.
Milyen már az, hogy először kifizeted a 42 eurót, aztán láthatod meg, miből választhatsz?
Amikor rendeltem, úgy voltam vele, hogy maximum lemondom azonnal, ha nem szimpatikus a menüválaszték.
De nem kellett lemondanom.
Az tetszik, hogy hetekre előre ott vannak a választható ételek és az ember kíváncsiságát csigázza, hogy milyen lehet például az a jövő heti afrikai mogyorópörkölt 🤔 (majd elmesélem).

A szállítás

Hétfő délelőttre kértem a szállítást (ezt ők ajánlották fel) de nem érkezett meg a dobozka mert valami közlekedési gubancba kerültek. Írtak elnézést kérő emailt is és végül délután fél 4-kor jött meg a rendelésünk.
Ez akkor lett volna ciki, ha aznapra valami Marley-s ebédet terveztünk volna, de nem így volt.

Gondosan csomagolva minden!

Teljesen komolyan gondolták, hogy ne essünk kétségbe, ha nem érkezik meg időben a doboz mert környezetbarát (!!!) jégakkut tettek a húsok mellé. Nem tudtam ez hogyan működik 🙂

Képzeljétek el, hogy ez a fenti fehér színű tasak (elég nagy egyébként) egy többrétegű, -ha jól látom- újrahasznosított papírból készült zsák, amit bevontak egy olyan anyaggal, amit a kabátokba szoktak tenni. (Nem vagyok varrónő, de valami olyasmi az anyaga.) Ebben a zacisban vannak a hűtést igénylő élelmiszerek és egy kreatív jégakku, ami egy zacskó, benne valami jégzselével.
Már lassan két napja elindult a csomag (kedd délelőtt írom a posztot) és a jégakku még mindig tartja magát.
Már átmentem kísérletezőbe mert direkt nem teszem be a hűtőbe a dolgokat mert kíváncsi vagyok, meddig bírja 🙂 Szerintem minimum egy napig még működik a dolog.

Mi nem tetszik a Marley-ben?

Vannak pici zacskóba csomagolt dolgok, amikre 1-es betűmérettel van ráírva, mit tartalmaz. Konkrétan ki kellett az összes zacskót pakolnom és egyesével átnézni a hozzávalókat, hogy lássam, mihez kellhet még kiszacskós valami. Mi lenne, ha emberi mérettel lenne ráírva a zacskó tartalma? (Itt ne a tejfölösdobozon látható betűméretet képzeld el, hanem annak a negyedét…)

A Marley receptek

Szerintem korrektek a receptek és örülök, hogy kértem hozzá papír alapúakat is mert így el tudom őket tenni.

Elég a Marley kaja mennyisége?

Most, hogy túl vagyunk az első két heti kaján, az már biztosan látszik, hogy a két adag kaja kettőnknek kevés.
Nagyon finom lett minden, de picit kevés. Nem nagyon, de ha mondjuk 20%-kal többet tesznek a zacsiba, már jobban tetszene a dolog.

A receptek jól működtek, látszik, hogy kipróbálták, mielőtt kinyomtatták.
Az idők is stimmeltek és a mennyiségek is.

Ami nagyon tetszik benne, hogy új ételkészítési módokat tanulok és érdekes hozzávalókat ismerek meg. Nagyon tetszik!