Kisebb óceánjáróval utazni?

Milyen volt egy kisebb óceánjáróval utazni?

Ez volt az első kisebb hajóval tett utunk és nem bántuk meg. Nagyon szívesen megismételném újra az egész körutazást és ha legközelebb azt látom, hogy értelmes áron lehet ilyen pici “teknővel” utazni, akkor nem sokat fogok hezitálni, foglalni fogunk. Kisebb óceánjáróval utazni ugyanis jó.

Kisebb óceánjáróvalHa kisebb hajóval megy az ember, akkor nem telik el egy hét, hogy megtanulja, mi hol van a hajón, nem érik olyan meglepetések az utolsó napon, hogy “jé, itt nem is jártunk még” mint ahogy a Costa Smeralda hajón történt velünk. Pedig akkor is megpróbáltuk bejárni az egész hajót. De nem sikerült.
Most az MSC Lirica nevű aprócska hajóval mentünk egy egész nagy kört Athénból indulva egészen Izraelig és már az első nap világos volt a hajó szerkezete, átlátható volt és tudtuk, hogy bármit is keresünk, az a hatodik vagy az ötödik emeleten van. Egyedül a medencék meg a menza volt a 11. emeleten.

A színház, az éttermek és az összes bár is a 6. emeleten volt, esetleg az ötödiken, de a recepció és a kirándulós iroda is ott volt.

MSC Lirica


A hajó régebbi építésű volt, nem volt annyira csicsás üvegpalota stílusú, mint az MSC újabb és jóval nagyobb hajói.

Mennék újra kisebb óceánjáróval?

Simán! Azt mondanám, hogy tök jó lenne csak ekkora hajókkal menni és nem a hatalmasabb tesókkal.

Kisebb óceánjáróval

Nem lehet pénzt költeni a hajón!

Ezt úgy értem, hogy mivel pici a hajó, egyszerűen nincs hely rajta az extra éttermeknek. Nem volt hot-pot étterem, nem volt teppanyaki show és más éttermek sem, így viszont maradt a menza meg az ültetős étterem.

Kisebb óceánjáróval  - ültetős


Egyetlen sushi étterem volt a hajó egyik elfekvő zugában de annyira nyeszlett sushik voltak kitéve, annyira elmaradtak még a Lidl-ben kapható társaiktól is, hogy meg sem kóstoltuk őket. A Costa Firenze Hajón lévő sushis hely meg … az szerintem a világon az egyik legjobb és legszebb, szóval egy napon nem lehet őket említeni.
Egyedül a kávézóban lehetett pénzt költeni, de ott úgy őszintén, mit vesz az ember? Fizet magának egy jó espressót? Hát, nem ebből fog az MSC meggazdagodni!

Összességében tök jó volt egy ilyen pici hajóval menni. Egyáltalán nem bántam meg!

Kisebb óceánjáróval

A fenti képen két kisebb óceánjáró hajó pihen a kikötőben.

Kisebb óceánjáróval

Reggeli “tömeg” valahol a tengeren.

Egy jól kinéző ital, de mint mindig, nem túl sok benne az alkohol.

MSC Lirica

Pici hajó = pici medence. Jakuzziból is csak kettő volt.

Kisebb óceánjáróval

Mindegy mekkora a hajó, a tenger mindig szép!