Az izraeli hatóságok nincsenek felkészülve

Van ez a pandémia, már tart egy ideje de vannak országok, amelyek nem tudnak a dologgal mit kezdeni. Például Izrael. Az izraeli hatóságok szerintem mostanában kicsit furcsán működnek.

az izraeli hatóságok
Haifa hajnalban

Izrael határai le voltak zárva jó sokáig, ám most, hogy már jelentős javulás (?) tapasztalható az országokban sőt, bolygónk lakosságának egy jelentős része be van oltva nem is egyszer, hanem háromszor (!) a dolgok változhatnának. De nem.

Be kell jelentkezni, de …

Be kell jelentkezni Izraelbe, de a hajós utazókra nem gondoltak, pedig vagyunk elég sokan.
Kérik a hajó kódját a belépéshez, és egy helyet, ahol karanténba vonulunk.
Karanténba.
2 hétre.
Mert hátha akkor jön ránk a dögrovás, amikor Jeruzsálem utcáin bolyongunk.

Egy 10-12 órás kikötéshez elég nonszensz ez mert mire ide eljut a hajó, addigra a mi esetükben is három egymást követő napon teszteltek minket, egy PCR és 2 gyorsteszt formájában, így ha Izraelben jönne ránk a dögrovás pont annyira lenne csoda, mint a vízen járás.

Szent-Sír templom

Miután beléptél az országba…

Elkezdenek héber nyelvű levelekkel bombázni.
Mert ugye mindenki beszél héberül.
Természetesen.

Az első levelet akkor kaptam, amikor elhagytuk délután az országot, de a napok múlásával nem lanyhult a lelkesedésük, tegnap is kaptam még egy kósza levelet.

Mindenkit csudára elszeparálunk, kivéve..

Akkora készültséget nem láttam még kikötőben, min Haifában. Szerintem fejenként minimum 100 négyzetméter jutott az útlevélellenőrzésen, mindezt úgy, hogy egy hajóról érkeztünk ráadásul tényleg 3 egymást követő napon teszteltünk negatívat és mindenki minimum kétszer, de inkább háromszor oltott. Oké.
Rettegjünk a covidtól!

Aztán ott van Jeruzsálem és a Via Dolorosa.
Na, ott a 10 centi sem volt meg az emberek között és ha a Szent-Sír templomot nézzük, akkor ott nulla a szellőzés, ráadásul a majd’ 2000 éves szent tárgyakat bőszen csókolgató, a vallásos hevülettől önkívületben lévő zarándokok között… hát… a világ összes ragálya lájkolta a helyzetet.

De feltétlen meg kell adni egy nettó 8 órás országlátogatáshoz, amikor zárt csoportban haladunk (kivétel a fenti 2 hely) hogy hol leszünk karanténban két teljes hétig.
Háromszor oltottként, naponta teszteltként.
Normáááááliiiiis???

Szkafandert ne vegyünk föl?!
De ha igen, akkor a templomban a tárgyakat csókolgató zarándokok is legyenek ugyanígy háromszor oltottak, naponta teszteltek ÉS szkafanderben.

Izraeli hatóságok…