Jó hús Berlinben? Steakhouse (Britz)

Tegnap, miután a Britzer Gartenben töltöttünk (már megint) egy teljes napot, hazafelé jövet megéheztünk és végre bementünk abba az étterembe, amit már több éve kiszemeltünk magunknak és rögtön választ is kaptunk arra, hogy hol van jó hús Berlinben 🙂 
Eddig azért nem mentünk be mert vagy zárva volt a covid miatt vagy mert simán elrobogtunk mellette kocsival. De tegnap busszal mentünk, így nem volt mentség 🙂
És de jól tettük, de jót ettünk!
Ritka az a hely, ahol ilyen biztos kézzel bánnak a húsokkal és ahol ilyen mennyei dolgokat tudnak készíteni. És akkor a mojito koktélt még nem is említettem. Pedig…
További berlini dolgokat itt olvashatsz.

A koktél

Egy mojitót rendeltem és nagyon jót kaptam. Nem volt kihagyva belőle semmi sem, az alkohol és a cukor sem, egyszerűen szuper volt és elég is.
A múltkor az Alexában ittam egy mojitót de azt nem tudom milyen okból tök savanyúra csinálták. Mi értelme az életnek, ha már a koktélt is ultra egészségesen akarjuk csinálni és a „rettenetes ellenséget, a cukrot” kifelejtjük egy amúgy tök savanyú italból? Az nem volt ilyen kellemes meglepetés, szóval ha valaki jót akar inni, akkor itt jót kap. Leszögezem, hogy csak a mojitót kóstoltam, a többiről fogalmam sincs, de ez alapján, bátran rendelnék mást is.

A jó hús Berlinben:

Jó hús Berlinben: Britzer Damm

Ez a fenti hús tökéletes volt. Mediumra volt sütve, szaftos volt, omlott az ember szájban. Nem mondom, hogy a köretként kínált krumpli a gasztronómia legfelső csúcsát képviseli, de teljesen korrekt volt az is.

Jó hús Berlinben: oldalas

Szeretem az oldalast és sokszor szoktam itthon készíteni Szoky receptje alapján, de ez egészen más módon volt sütve. A hús simán leomlott a csontról és a mellette lévő szaft is nagyon finom volt.
Annak külön örülök, hogy a krumplit nem próbálták meg mellé betuszkolni a tányérra, mert akkor az felszívta volna a szaftot és tocsogott volna, de ez így jó volt.

A desszert is korrekt vol, bár szerintem ez egy sima mikrós süti volt. Rögtön fel is merült, hogy ha lenne mikrónk, akkor erre használnám.


Hol van az étterem? A Britzer Dammon.
Weboldal itt.