M&M’s bolt nyílt Berlinben – Érdemes bemenni?

M&M's

A minap kószáltam valamelyik helyi újságban és nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy új  M&M’s bolt nyílt Berlinben. Vagyis nem új mert eddig nem volt és nem sima bolt, hanem rögtön egy négyszintes komplexummal indítottak a város egyik legdrágább helyén.

 M&M's

Ilyen bolt csak Las Vegasban meg még valahol van. Mivel Las Vegasban nem lehet csak úgy egy sima, snassz boltot nyitni, így erős volt a gyanúm, hogy lesz itt show és minden, amit ki lehetett találni.
(A poszt 2021 október 11-én íródik és a két nappal ezelőtti helyzetet tükrözi.)

 M&M's csokik minden mennyiségben, szín szerint csoportosítva.

Ezzel szemben….

Ez egy négyszintes bolt, ahol az  M&M’s termékeit lehet megvenni, amiből nincs túl sok, lévén hogy ugyanaz a csokidrazsé van különböző színekben, így csak hihetetlen mennyiségű bögrét, pólót és egyebeket lehet kapni.
Konkrétan minden van M&M’s díszítéssel, amit egy nagyobb kreatív csapat ki tudott találni.

Majd az  M&M’s café…

Aham… ez az igazi szörnyűség mert azt rögtön leszögeztük, hogy semmilyen  M&M’s feliratos vagy dizájnos cuccot nem szeretnénk beszerezni mert miért fizetnék azért, hogy egy céget reklámozok? Fizessen a cég, nem?
Szóval ha már ott voltunk, beültünk a kávézóba, de … már a bejáratnál kiderült, hogy vannak kávék, forró csokik és kekszek.
Olyan a kávéháza, mint egy bezárás előtti lepukkant vidámpark utolsó napján a büfé. Gyér kínálat, mindezt csillagászati áron.
Nem vicc.

 M&M's café gyér kínálata


Kértünk egy presszókávét, egy cappuccinót, egy forró csokit és egy kekszet.
13.5 euró.
WTF?
Rögtön felejtsd el, hogy legalább a keksz biztos jó nagy volt mert nem érte el az öt centit az átmérője és csak annyi volt benne az extra, hogy volt rajta szorosan egymás mellett 9 db  M&M’s golyó.

 M&M's hatalmasnak nem mondható ...


De legalább ha jó lett volna! Mert jótól igen távol állt, olyannyira, hogy a cappuccinót meg sem tudtam inni, a presszókávé meg olyan pocsék volt, hogy rögtön az élre ugrott a kávépocséksági versenyben.

 M&M's dizájn.

Mire jó az  M&M’s bolt?

Arra szuper, hogy ha arra jársz (Ku’damm) és esik az eső, vagy ha erős hófúvás tombol, betérj. Vagy ha olthatatlan vágyad van arra, hogy feltétlen irreálisan sokat fizess egy  M&M’s dizájnos termékért vagy ha rettenetesen kíváncsi vagy, milyen a legrosszabb kávé a városban. (Egy ideje teszteljük.)

Ha jót akarsz, normális áron:

Ha tényleg értelmes dolgokra vágysz, ami nincs elszállva saját magától, és esetleg a kávéházában egyél valami tényleg emlékezetesen finomat, akkor ajánlom az  M&M’s helyett a Ritter házát. Mert az tényleg szuper. Egyetlen hátránya az utóbbinak, hogy a kávéháza sokszor zárva van és karácsony előtt képtelenség bejutni mert annyira népszerű.

Ugyanez mondható el a Ritter közelében található, nem mellesleg a világ legnagyobb csokiétterme címet viselő Rausch csokiházról. Na, az még drága, viszont kiemelkedően finom és ha már költ az ember, legalább legyen jó, nem?
További berlini füstölgéseket és posztokat itt találsz.