Irány Bahrein?!

Irány Bahrein

Idén nyáron elméletileg úgy hozza majd a sors, hogy elutazunk Bahreinbe. Hogy valóban eljutunk-e oda az nem tőlünk függ, de jobb felkészülni előre és tájékozódni. Ha nem Bahreinbe jutunk el, akkor Rijád (Szaúd-Arábia fővárosa) lesz a cél, elméletileg. Szóval nagy a köd és a bizonytalanság, de mivel már most kattogok a dolgon, összefoglalom, mit is csinálnánk ebben a hatalmasnak nem nevezhető ám elég gazdag országban. Irány Bahrein!

Mit a terv?

Mit tudok Bahreinről? Röviden: semmit. A Budapest nagyságú (!) ország régen a gyöngyhalászatból élt, ezért szeretném megnézni a gyöngyhalászattal foglalkozó múzeumot. Mivel élelmes népről van szó (melyik nem az?) lehet búvárkodni és gyöngyhalászkodni, mint régen, de ebbe nem nevezek be mert rohadtul lusta vagyok.

Aztán Bahreinben rendezik az egyik Forma 1 futamot, ami engem teljesen hidegen hagy, viszont ha már ennyire kicsi az ország, akkor megnézném.
Mivel nem tudom, mennyi időt fogunk Bahreinben tölteni, a legrosszabb esetben benevezünk egy ilyen túrára, ami egésznapos és mindent is megmutatnak az embernek.
Ebből a sorból engem leginkább a királyi tevefarm érdekel, mert a teve egy cuki állat szerintem, de a az olaj múzeumot is szívesen megnézném, feltéve ha kinyitják addig.

Mit fogunk enni?

A hely nagysága miatt hatalmas meglepetésekre nem számítottam. Aztán ezen az oldalon találtam képeket és leírást is, így már látom, hogy a kedvenceimet fogom ott is enni. Mindenféle indiai és arab kaják vegyítve remek kávéval. Nem fogunk éhezni, az biztos.

Mennyire lesz meleg?

Nagyon. Nyáron lesz itt árnyékban 38 fok, de éjszaka sem fogunk vacogni mert akkor is 29 fok lesz. Legalábbis így szokott lenni, aztán remélem, hogy nem lesz egy hirtelen jövő hőhullám mert azt neme szeretném. Az viszont biztos, hogy esőkabátot nem kell magunkkal cipelni. (Tavaly szakadt az eső az Emírségekben, amikor ott jártunk.) Bővebben az időjárásról.
De most még csak elméleti készülődés van, tervezgetés mert Irány Bahrein?!

A fenti fotó innen jön: Andromachos Dimitrokallis a Pixabay-en