Irány az Egyesült Arab Emírségek!

Vélhetően az Egyesült Arab Emírségek lesz az idei (majdnem) egyetlen nagyobb nyaralásunk színhelye. Miért?

Lazul a szigor és szép lassan visszatérünk a viszonylag normális kerékvágásba és ezzel párhuzamosan az utazási kedv és merészség is nő.
Mivel egész életemben (mióta lehet, vagyis mióta van útlevelem) folyamatosan utazunk és az utazás egy olyan drog, amivel elég nehéz leállni, folyamatosan nézem a lehetőségeket és azt, hogy mit mondanak az okosok odafönt, hogy mikor lehet majd utazni, visszatér-e a vírus és ha igen, akkor vajon mikor.

Eleinte azt mondták, hogy nyáron ne is álmodjunk utazásról, majd ősszel, legkorábban októberben lehet menni bármerre és addig elégedjünk meg a Balti-tengerrel, ami valljuk be, nem egy igazi nyaralós desztináció, lévén, hogy általában rohadtul hideg és minimum rozmárnak kell lenni ahhoz, hogy az ember komfortosan érezze magát a vízben és nem utolsó sorban drága.
Nem véletlen járnak a németek is Spanyolországba meg Olaszországba (meg mindenhova és bárhova máshova) nyaralni.
Aztán pár hete ott tart a dolog, hogy majd lehet menni nyaralni Európába, ha egy csomó feltétel úgy lesz, ahogy lennie kell.
Aztán jött az érdekes  hír, hogy a vírus majd télen fog visszatérni. De mikor van tél? November? December? Január? Melyik ország szerinti tél?
Meg azt is mondták, hogy majd csak jövőre lehet menni erre meg arra.

És akkor jött egy olyan ajánlat, aminek nem tudtunk ellenállni.
Igazság szerint nem is akartunk nagyon ellenállni. Úgyis bakancslistás volt az Egyesült Arab Emírségek és nemcsak Dubaj.
A repjegyet olcsón vettük és kötöttünk mellé mindenféle biztosítást, hogy ne bukjuk be a dolgot, ha esetleg úgy alakul a helyzet.
A szállásoknak is megjött az esze szerencsére, mert például amit kinéztem magunknak még aznap is lemondható. Szóval túl sok veszíteni valónk nincs ezzel az úttal. 

És itt jön az érdekes fordulat, mert amíg eddig úgy voltam az utazásokkal, hogy bármikor, bárhova el tudunk jutni, most úgy vagyok vele, hogy ha már eljutunk valahova, akkor nézzünk meg mindent, amit csal lehet.
Arról nem is beszélve, hogy ha most eljutunk valahova, akkor valószínűleg az lesz az év majdnem egyetlen utazása. Mondjuk úgy, hogy az év egyetlen nagyobb utazása, így a szállások közül is a magasabb kategóriájút fogom választani és a helyi élmények közül pedig amit csak lehet, mindent szeretnék kipróbálni.

Tegnap a csapatnak elküldtem a szokásos igényfelmérő kattintgatós kérdőívet, így már azt is látom, hogy ki, mit szeretne és mit nem.

Mit szeretne a társaság?

 1. Felmenni a 828 méter magas Burj Khalifa toronyba.
 2. Megnézni a táncoló szökőkutat.
 3. Enni jófajta indiait valahol.
 4. Aludni legalább egy éjszakát a pálmán. A szállást már le is foglaltuk, az Emerald Palace Kempinski Dubai-t választottam. Itt meg kell említenem, hogy az árak erőteljesen lefelé indultak el…
 5. A gyerek szeretne síelni Dubajban.
 6. Jó lenne a híres 7csillagos szállodát is megnézni belülről. Lecsekkoltam, négyünknek az egy éjszaka szállás több, mint egy millió forintra jönne ki, így ezt a lehetőséget még egy kicsit jegeljük, de ettől függetlenül jó lenne bemenni.
 7. A társaság egyhangúlag megszavazta a tevegelést, aminek én nagyon örülök.
 8. Abban viszont megoszlanak a vélemények, hogy akarunk-e sivatagban egy terepjáróval nyomulni, de mivel hasonlóban már volt részem és örök élménynek bizonyult, majd rádumálom őket.
 9. A mindenféle piacokra is el fogunk menni majd.
 10. Global Village? Ez is érdekes lehet, de ez nem egy “gyorsan befutok és már meg is néztem” hely.
 11. Miracle Garden? Ez szerintem a többséget érdekelné.
 12. Éjszaka a sivatagban? Szerintem tök jó lehet.

Egyesült Arab Emírségek? És most mi lesz?

Mivel igen képlékeny a helyzet, nem szervezek tovább semmit, majd csak indulás előtt pár nappal, amikor már valószínűsíthető, hogy minden rendben lesz. Ne töltsem fölöslegesen az időmet nyomozással… meg ne hitelezzünk senkinek se….