Hová megyünk jövőre? (2019)

Hová megyünk 2019-ben?

Update 2:

1, Télen- tavasszal Amerikába megyünk. Las Vegas, Los Angeles a cél és ami még belefér. Tök véletlenül alakult így, de ha már így alakult, hasznljuk k!
Aki ismer, tudja, hogy naponta többször csekkolom az utazós oldalakat, így nem csoda, hogy észrevettem a kínálkozó lehetőséget.
Alapvetően ez egy 8 (9) napos út, ami szállással és repcsivel együtt 400 euró. Ezt kiegészítettük jobb kategóriájú szobával, pluszban a repcsik közül is olyat választottunk, ahol nem 31 óra az út Amerika túlfelére, hanem “csak” 13, vissza 16 várakozással együtt Londonban, illetve mivel egyre kényelmesebbek vagyunk és a nem rövid út után (és ne felejtsük el a 9 óra időeltolódást sem) fenének sincs kedve még “valahogy” eljutni a szállásra, szóval transzfert is foglaltunk, meg biztosítást is tettünk a csomagba.
Lövésem sincs, hogy egy magyar utazási irodával hova lehet eljutni 160.000 Ft-ból, de hogy egy ilyen utat nem lehet kihozni, az is tuti.


Update 3: 

Hajózunk egy laza 3 heteset a Karib-tengeren 🙂 Ez sem rossz… Sőt!

________________________

Az eredeti poszt:

Ezt én is szeretném tudni, de leírom a rózsaszín ködös elképzeléseket:

Cél: egy hónapig járni a világot, közben lehetőség szerint nem sokat költeni a repjegyekre, legalább egy hétig dögleni valami tengerparton, lehetőség szerint jó szálláson aludni, jókat enni. Mindezt nem egy vagyonért. Kb. annyiért, amennyit más egy “hű de olcsó horvát nyaraláson” elkölt, mindezt lehetőség szerint turistáktól mentes helyen.

Csak azért vannak beszámozva, hogy könnyebb legyen követni az agymenésemet.

Update 1: 2018 július 30

Egy világkörüli útra megyünk:
Moszkva – Szentpétervár – Peking – Xian, Guilin, Li folyó, – Japán  – Hawaii – Amerika – Európa.

1, Mindenféle isztánokba elmenni: Türkmenisztán, Kirgizisztán, Tadzsikisztán tuti érdekes lehet. 
Ez a legegyszerűbben, legolcsóbban megközelíthető hely Budapestről és Berlinből is. Előnye, hogy valszeg jó a kaja, hátránya, hogy nem pont tengerpartos desztinációk. Ebbe a körbe még Irán is beleférne.

2, Eljutni valahogy a nagyobb ázsiai közlekedési csomópontokba (Szingapúr, Kuala Lumpur, Bangkok – ami közül kiesik az első mert a gyereknek a Jóistentől is kell papír, hogy mehet) és onnan elmenni valahova, ami szép és jó. 
Pl. Maldív szigetek, ami még nincs is messze innen.

3, Japán, Korea, + Hainan (vagy ki tudja)

4, Arab-félsziget, például engem nagyon vonz Omán, ezt kiegészítené Dubai, Kuvait, persze ezek hajmeresztő tervek mert ott tuti meleg van, azt meg utáljuk. Szóval ez a futottak még.

5, Pici karibi szigetek. Itt nem a felkapott helyekre gondolok. Előnye, hogy szépek, hátránya, hogy nehezen és drágán megközelíthetőek.

6, Kuba – Dominika – Ki tudja mi. Mert Kubában sem Varadero lenne a fő cél, mert ott túl sok a turiszt.

7, Afrika. Szafari. Zanzibár. Nem rossz ötlet.

8, Chile. Nekem régi vágyam.

Hogy ehhez képest mi lesz? 
Nem tudom. Majd kiderül.

És ennyit erről, hogy mi milyen mázlisták vagyunk. Mert ki az aki az idei nagy utazáson azon agyal, hogy jövőre hova fog menni? Hát, én.
Szóval tök mázlisták vagyunk, hogy végigagyalhatunk egy évet, dolgozhatunk heti 7 napot. 😀