Hogyan lehet élhető hely Magyarország?

Hogyan lehet élhető hely Magyarország?

Pár nappal ezelőtt Pottyondy Edina egy videóban kérdezte azt, miért jó magyarnak lenni. Érdemes megnézni az első részt és az érkezett válaszokat is a második részben. De szerintem az elég megfoghatatlan mi a jó abban, hogy valaki magyarnak született mert ugyanennyi erővel valamelyik afrikai országba vagy bárhova máshova is születhettünk volna és akkor annak az országnak a gasztronómiáját, szokásait, hagyományait és hiedelmeit tekintenénk alapnak, jónak, természetesnek és megszokottnak vagy annak az országnak ismernénk jobban a történelmét. Szerintem sokkal érdekesebb az a kérdés, hogy hogyan lehet Magyarország élhető hely.

Hogyan lehet Magyarország élhető hely?

Te, aki ezt olvasod, mit gondolsz erről? Minden úgy szuper, ahogy van, javítani sem lehetne rajta, hiszen Magyarország az országok létező legjobbika, ahol mindenki boldogan él, bőségben, problémák és nehézségek nélkül?

Pénz. A többség a pénzen stresszel. Attól rettegnek, mennyi lesz a gázszámla, rengetegen alig mernek befűteni, azt mondják magukról, hogy ők aztán annyira nem szeretik a 21 fokot otthon, hogy már csak 15 fokra fűtik a lakást és milyen remekül vannak így. Bárcsak egy ember szájából hallottam volna, hogy „jó az a 15 fok is otthon”.

Az öcsém mondta először

Azt mondta már évekkel ezelőtt is, hogy Magyarország szuper hely, remekül lehet itt élni, csak egy nyugati fizetés kell hozzá és jó, ha az ember nem beszél magyarul mert akkor nem érti azt, amit a környezetében beszélnek. Igaza lehet? Nézzük csak!

Nyugati fizu, lehetőleg dollárban vagy euróban

Ha az embernek van egy elég nagy nyugati fizetése akkor nem igazán érinti az, hogy elszállt az infláció Magyarországon. Nem zavarja különösebben, hogy eddig 43% idén az élelmiszereket érintő áremelkedés.


source: tradingeconomics.com


Nem érinti, hogy milyen az egészségügy, hiszen mindenből van pénze és lehetősége a magánszolgáltatót választani. (Erről itt van egy Portfóliós cikk, vagy egy sokkal érdekesebb a G7-től itt. )
Nem jár tömegközlekedéssel, hiszen otthonról dolgozik és ha ki kell mozdulni, akkor hív egy taxit.
Rendel. A dolgok többségét online rendeli.
Fontos, hogy nem olvas helyi híreket, ha igen, akkor azt a BBC vagy valamelyik másik külföldi média prezentációjában, így kimarad a kialakult alternatív magyar valóságokból.

Tényleg csak így lehet?

Hiszen végül is, mindenki a saját maga által teremtett mátrixban él.

A fenti kép innen jön:  Tibor Lezsófi a Pixabay -en