Undorító kaják múzeuma – Berlin

undorító kaják múzeuma

Erőt vettem magamon és bementem a Checkpoint Charlie mellett lévő múzeumba. Itt rögtön ki kell ábrándítanom sokakat mert nem annyira undorító dolgokat lehet látni, mint ahogy azt előzőleg gondoltuk, inkább abban rejlik az undorítóság, hogy a fantáziánk sokat hozzátesz a látványhoz vagy a leíráshoz, de Berlin látnivalói közül kihagyhatatlan ez a múzeum!

undorító kaják múzeuma
Ehhhh

Igyekeztek mindent összeszedni a világ minden tájáról, ami kicsit is undorító, így -számunkra- érdekes módon helyet kapott a véres hurka vagy a libatömés. Utóbbit még videón is bemutatják, hátha valakit elrettent a látvány a libamáj fogyasztásától, de ugyanígy a hormonkezelt sertésekről is szó esik, hátha…

Aki járt már bárhol a világban, az találkozhatott ezekkel a kajákkal, ételkészítési ötletekkel, így erős hátrányból indul aki járt Bangkokban mondjuk a Khao San Road-on, mert ott biza’ bármit láthat és kóstolhat az ember, ha elég bátor.

undorító kaják múzeuma
A híres kukacos sajt. A belsejében mozogtak a kukacok

A múzeum tehát nem annyira undorító, mint ahogy gondoltuk, viszont érdekes mert mint kiderült, mindent képesek vagyunk megenni, ha erős a kényszer, a késztetés vagy a kíváncsiság.

A múzeumban lehet kóstolni is, ha esetleg valakinek gusztusa támad egy kis kukacra, egy dundi lárvára vagy furcsa italra.

undorító kaják múzeuma
Hogy jutott eszébe valakinek ebből kávét darálni?

Ha már ital: kiállítják a világ legdrágább kávéját, vagyis azt az állapotot, ahogy kicsúszik az állat végbeléből, így bennem már csak az a kérdés merült fel, hogy mennyire lehetett „különleges érdeklődésű” az az ember, aki ebből képes volt kávét készíteni. Akkor is, ha még megpörköli utána.

De százával merülnek fel az ehhez hasonló kérdések, míg a múzeumban a kiállított darabok leírását olvastuk, de bárkiben felmerülhetnek ezek a kérdések.

undorító kaják múzeuma

A bejáratnál a jegy egy hányózacskó tulajdonképpen, ami tényleg jópofa, bár a kiállítás egyáltalán nem annyira undorító, hogy elhányjuk magunkat. Inkább érdekes.

Hogy például az indiaiak még palackozzák is a tehénpisit. Igen, jól olvastad.

undorító kaják múzeuma

Itt meg lehet szagolni a világ legbüdösebb sajtjait, a rothasztott halakat, halszószt, cápahúst, és mindent, amit az ember (nem annyira) ép ésszel ki tudott találni.

Szóval érdemes ide bejönni és mindent elolvasni, megszagolni mert ez egy nagyon érdekes múzeum.

A belépő berlini szinten nem eget rengető, szerintem korrekt és ha itt vagytok, akkor a környező múzeumokat vagy akár a világ legnagyobb csokiéttermébe is bemehettek.

Az undorító kaják múzeumának weboldala.