Újra Szaúd-Arábia

A múltkor nem fejeztem be a Szaúd-Arábia élménybeszámolót és az utolsó 4 napról nem írtam semmit mert mire lett volna időm és energiám rá, addigra meg már a ködös távoli múltba veszett a dolog. egyébként Jeddah vagy Dzsidda annyira tetszett, hogy még ott elhatároztuk, hogy visszamegyünk hosszabb időre, télen. Aztán nem így lesz mert nyáron megyünk. 🤩 Újra Szaúd-Arábia!

Nyáron megyünk mert a családi időbeosztás így teszi lehetővé. Persze ez nem azt jelenti, hogy télen ne lennénk ott egy hónapot, de most nyáron utazunk legközelebb Szaúd-Arábiába.

Repjegyek és árak

Erről fogok írni egy sokkal hosszabbat mert már nagyon a begyemben van a dolog. Míg egy Budapest- Berlin jegy „akár” 700 euróért is elérhető, de jobb esetben „csak” 180 eurót kell fizetni érte (1 óra 10 perc az út, régebbi, lassabb éppen 1 óra 15 perc) addig Dammamba lehetett jegyet venni 9.9 euróért. Az út 5 és fél óra. Na? Szerinted mi a ráció benne?

Nooooormáááliiiiis?

Nyáron megyünk olyan helyre, ahol árnyékban is 40 fok van. Normális ez? Nem!
De pont azért megyünk, hogy tapasztaljunk. Szaúd-Arábia érdekes hely, teljesen más, mint amit az ember gondol, mi meg kíváncsi emberek vagyunk, szóval arra kifejezetten kíváncsi vagyok, milyen lehet nyáron beöltözve járni.
Miért öltözünk be? Mert úgy jobban meg lehet figyelni a világot ha nem lógunk ki a nyugati ruháinkkal a tömegből, amúgy sem helyiknek, sem turistának nem kötelező a beöltözés, maximum bámulnak majd mint aki nem látott még marslakót.

Bahrein!

Ha már ott leszünk a szomszédban, megnézzük Behreint is, hozzáteszem, hogy semmit nem tudok az országról, de majd most. Annyit hallottam már róluk, hogy elsőként itt találtak olajat, azt is tudom, hogy egy szigetország és hogy itt rendezik az egyik Forma 1 futamot. Ennyit tudok.

Lesznek itt még változások!

Olyan olcsón vettük a regjegyet, hogy szerintem a Wizz majd törli a járatot, esetleg felajánlja hogy máshova reptet minket. Oké, én benne vagyok. 🙂