MSC World Europa hajó – elmegyünk egy körre

MSC World Europa

A fenti kép 2023 októberében készült, amikor Genovában voltunk már hajnalban, éppen elvonult az eső és minden olyan csodásnak tűnt. A felkelő nap első sugarai, a genovai akvárium és az érkező nagyobbnál nagyobb hajók, köztük az MSC World Europa. Akkor még csak terv volt, hogy majd egyszer elmegyünk vele egy körre.
Részletezem, mi van a fenti képen: a szemben lévő pici hajó az MSC Opera (vele voltunk a háromhetes úton Genovából Dubajig) jobbra van az MSC Grandiosa, amivel végül nem mentünk semerre mert kitört a covid és a hajó Yokohamában rekedt. De ez régen volt.

MSC World Europa

Vannak nagy évfordulók meg különleges dátumok az ember életében, amiket szerintem érdemes kihasználni és elhúzni a csíkot lehetőség szerint jó messzire. Ebben az esetben olyan nagyon messzire nem fogunk menni, de legalább nem „a szomszéd ázsiaiban” fogom ünnepelni az 50. szülinapomat. 🙂

Vágyaim netovábbja az lett volna, hogy Sydneyből elhajózunk Seattle-ig, de erről letettem mert Ausztrália olyan mesze van, hogy oda még én sem vagyok hajlandó elmenni pár napért, hosszabb időre meg nem érdekel, ráadásul az út tisztán 4 vagy 5 hét lett volna, összesen másfél hónap optimálisan. Az meg sok most.

Az MSC World Európa hajó jó lesz, úgyis ki akartam próbálni mert elég nagy ahhoz, hogy egy hétig az egészet ne tudjam felfedezni, ráadásul a program is érdekes lesz.

Kikötünk majd Nápolyban, elhajózunk a Stromboli mellett, és jól megnézzük magunknak Máltát is. Lesznek más kikötők is, de ott már ezerszer jártunk, így túl sok meglepetésre nem számítok, hacsak nem az, hogy Barcelonában végre jól megnézem magamnak a Casa de la Músicát.

Az MSC World Europa egy bazi nagy hajó. Azt hiszem pillanatnyilag a világ ötödik legnagyobbja, de ez relatív mert pont akkora, mint a testvérhajója, de a lényeg az, hogy a lehetőségeket figyelembe véve unatkozni nem lehet rajta.

A többi nagyhajós tapasztalatot figyelembe véve már nem hoz zavarba hogy 2700 utaskabin van rajta és maximális kihasználtság esetén 5400 utast tud szállítani. Ezek már akkora hajók és annyi érdekes dolog van egyszerre, hogy már nem olyan klausztrofób, mint egy kisebb hajón a rengeteg utas.

Mellette szól, hogy végre az MSC is LNG-vel működő hajókat gyártat így lényegesen környezetbarátabb lesz ez az út, ráadásul valami egyedülálló technikával egy számomra érthetetlen módszerrel tovább csökkentik a károsanyag-kibocsátást. Érdekesnek és hihetetlennek is hat.

Majd mesélek, milyen volt.