Ha teheted, menj ki Berlinben a focimeccsre! Jó lesz!

Meccs Berlinben?

Előre le kell szögeznem, hogy nem vagyok egy született focidrukker, nem vagyok oda különösebben a labdarúgásért. Kocadrukker vagyok – ha van ilyen kifejezés egyáltaln – mert csak akkor megyek ki a meccsre, ha nyomós okom van rá, például, ha a német válogatott játszik vagy ha a magyar csapatnak “kell” drukkolni a Brandenburgi kapunál lévő hatalmas kivetítőnél.

A foci Németországban nemzeti ügy. Nem is ügy, ez itt teljesen egyértelmű, hogy mindenki, az ország mind a 82 millió lakosa egy emberként drukkol a német válogatottnak. Nem is kicsit!

Mert a foci itt közös ügy, ráadásul a németek jók is benne.

Most, hogy még van egy hónap az első mérkőzésig, már minden boltban lehet kapni a nemzeti színű lobogókat, sapkákat, autódíszeket és mindenféle cuccot, amit ki tudtak találni, mert nagy a kereslet rájuk.
Nekem is van mindenféle zajlkeltő eszközöm (futóversenyekre) és német zászló színű hawaii nyakláncom, természetesen virágokból. Idén fogok még vásárolni egy fejpántot is, remélem lesz rá szükség! 🙂

Hozzáteszem, hogy ezeket nem borsos áron árulják, nem a luxus kategória egyik sem, mert egy átlagos darab bármit 1 euró körül árulnak, és fogynak is rendesen…

Aztán, most, hogy van még majdnem egy hónap, már szerveződnek hogy ki, hol fogja nézni ahogy TERMÉSZETESEN a német válogatott fölényes győzemlet arat az összes többi csapat fölött.
Ennyi ember közös akaratát, kívánságát nem lehet figyelmen kívül hagyni odafönt 🙂

Mi van egy átlagos Németország – Másik ország meccsen Berlinben?

Először is, a Brandenburgi kapu mögött lévő majdnem 2 kilométer hosszú Straße des 17. Juni-n tartják a focizézést. Ez Németország legnagyobb és leghosszabb ilyen területe, ahova biztonsági ellenőrzés után engednek be maximum 1 millió embert.
(Hozzáteszem, hogy ez a terület rendszeresen le van zárva mert ott tartják az összes nagyobb rendezvényt, ahova SOK embert várnak. Ugyanitt van a híres szilveszteri utcabál is.)

Mivel a nagyobb meccseken a terület hamar megtelik, érdemes előbb kimenni, hogy az ember biztosan bejusson. (Én maradtam már kint meccsről  mert nem engedtek be mert sokan voltak már bent)
A belépés teljesen ingyenes!
Az időben kimenés azt jelenti, hogy órákkal a meccs előtt!

Bevinni nem lehet akármit, a fegyvereken kívül a hátizsákot, és minden olyat, amiven másban vagy más ruházatában kárt tehetünk, azt nem lehet bevinni, de létrát és kinyitós széket sem lehet bevinni. Szóval sok szabálya van a bejutásnak, ezekről itt olvashatsz.

A területre a bejutást néhány kapun keresztül engedik, erről a sajtóban mindig olvasni, de egyébként a Brandenburgi kapu jobb oldalán, félúton a parlament felé szokott lenni az egyik kapu. A terület teljesen körbe van kerítve, tehát nem tudsz trükközni, hogy majd az erdőn keresztül belopódzol valahogy.

Ilyen a hangulat:

 

Na, de térjünk a lényegre!

Több HATALMAS kijelzőn lehet nézni a meccset, a legnagyobb, ahonnan a meccsek előtti koncerteket, műsorokat közvetítik pont a Brandenburgi kapu előtt van. Ezen kívül rengeteg sörsátor van, és midnen, amit el tudsz képzelni.

Kik mennek ki a meccsekre?

Mindenki!
Kicsi, nagy, idős, fiatal, férfiak és nők is szépszémmal. Sőt, szerintem több a fiatal lány, mint az “igazi focidrukker pasi”
Leszögezem, hogy a focidrukker itt nem szinonímája az elborult agyú, törni-zózni akaró izomagyú állattak. A focidrukker itt átlagos embert jelent, aki jól akarja magát érezni és drukkol a csapatának.

Mi lesz utána és minden egyes gólnál?

Aki nem tudja, az meglepetten fogja tapasztalni, hogy a német, az bizony tűzijáték mániás. Nem kicsit. 😀 Minden gólnál hallható az öröm és látható is.
Ebben a videóban a hangokat figyeljétek! 🙂

És itt még csak az 1:0-t ünnepelték!

Ha nyer a csapat bármelyik mérkőzésen, akkor hatalmas a tűzijáték az egész városban, dudálás, füttyögés, és minden, ami az öröm kifejezésére alkalmas.
Ha nem nyer a csapat, akkor ugyanez lesz, csak egy fokkal visszafogottabban.

Egyszóval, bárhogy is lesz, buli lesz és érdemes kimenni szurkolni!