Hogyan szervezzünk rosszul német módra?

Történt, hogy pár héttel ezelőtt jött egy reklám, hogy a Garten der Weltben lesz egy tök jó koncert. ACDC, Stones és Queen lesz a műsoron. Gondoltuk, elmegyünk. Beugró 20 euró körül fejenként a felvonó használatával.
Azt lefelejtették, hogy mégis mikor kezdődik a koncert, csak annyi volt odaírva, hogy beengedés 5-től.

Ja, lényeg: a helyszín. A Garten der Welt a város legszebb parkja, írtam már róla egy hosszabbat.

Néztem a weboldalukon, néztem mindenhol, de csak annyi volt, hogy 5-től lehet menni.

Így odamentünk 5-re, jó nagy tömeg volt már, szerintem majdnem minden néző odament addigra, tehát nem csak mi voltunk hülyék.

Ott egy (1) plakátról tudtuk meg, hogy a koncert 7-kor kezdődik, addig pedig evéssel és ivással lehet eltölteni az időt.

Nyilván főleg sörözéssel. Sörös pavilonból kettő nagy is volt, volt még hamburgeres, bratwurstos pult és egy pizzás stand is, meg egy bólés bódé.

Ennyi.

Nem mondom, hogy kevés, de  igencsak el kellett gondolkoznom azon, mit is egyek vagy igyak mert semmi nem volt az én diétámnak megfelelő. Vittem magammal egy termoszban vizet, de fél liter vízzel elég nehezen van el az ember órákon keresztül.

7 előtt picivel, amikor már mindenki elhelyezkedett, leült és leheveredett a kiszemelt helyére a zöld fűben, jött egy hatalmas sötétszürke felhő. Eleinte úgy tűnt, hogy épp elkerül minket, de sajnos nem így lett.

Egy nappal előtte még esőt mondtak, de tegnap már egész napra felhőcske-napocska volt az összes időjáráselőrejelzős oldalon, így aztán meglepetésként ért az eső és nem csak minket. 

Jég is esett de szerencsére nem az a mostanában “divatos” tenyérnyni jéggolyós, csak a hagyományos nagyságúak estek. 

7-re már a bugyimból is csorgott a víz.

És itt jön az a fontos momentum, hogy a koncert szabadtéri volt.

Nem tudtunk mást tenni, beálltunk az egyik hamburgeres sátra alá míg elállt az eső.

Ekkor tűnt fel, hogy a napernyők fele össze van csukva és le volt kötözve, hogy csak “illetékesek” nyithassák ki. Miért is?

Nem veszélyeztetett volna senkit a nyitott napernyő mert szél alig fújt, viszont krülbelül száz ember be tudott volna állni alájuk és az nem kevés ha arról van szó, hogy ne ázzunk szarrá.

Másik, ami a szervezésben nem tetszett, hogy bár mindenki szarrá volt ázva, mégsem kezdtek el forró italokat árulni a 15 fokban, vizes ruhában ácsorgó, átfagyott embereknek.

Volt hideg sör és bólé jéggel.

Értem én, hogy a német még a -20 fokban is sörözik, de egész biztos, hogy másnak is jól esett volna a forró ital.

Szerintem az lehetett, hogy felbéreltek eladókat erre az alkalomra, hogy a koncert idejére és előtte áruljanak sört, kolbászt meg hamurgert, de egyiknek sem volt megadva a gondolkodás, az intézkedés és a cselekvés szabadsága, ezért senki nem ment be a konyhára és hozott ki egy adag forró vizet, hozzá teafüvet.
Pedig jó nagy pénzt szakíthattak volna, mert lett volna igény a forró teára is.

De így kell elcseszni egy bizniszt.

 

Az első koncert szuper volt. Hangzásban és vizuális élményben is jobbat kaptunk, mint vártunk.

A második koncert olyan gagyi volt, 99%-ban az énekes miatt, hogy a Mauerparkban jobbat hallhattunk volna tök ingyen.
Nagyon sajnáltam az együttest mert ők jók voltak, de az énekes torkából egyszerűen nem jött ki a hang. Konkrétan csak tátogott. 

Eleinte azt hittem, hogy biztos rossz a mikrofonja, hogy a hatalmasra nyitott szájából nem jön a hang, de aztán kiderült, hogy nem a mikrofonnal van a gond, hanem a sráccal. 

Amúgy ha a show elemet nézzük, akkor az maximálisan rendben volt, de koncertre nem kizárólag csak a látványért jön az ember. 

Szóval irtóra gáz volt, ráadásul esett közben az eső és egyre hidegebb volt. Ezen a videón is ő látható, itt még értékelhető a teljesítménye. 

A második koncert utáni szünetben tanakodtunk, hogy mitévők legyünk, de úgy döntöttünk, hogy a szétfagyás és a teljes elázás ellenére kivárjuk a harmadik koncertet, a MerQury-t, de annyira rosszabbodott a helyzet, hogy inkább hazamentünk.

Vagyis csak elindultunk.

Olyan jegyünk volt (éves bérlet mellé) ami elvileg arra szolgált VOLNA, hogy a felvonóval mehessünk vissza a metróhoz, de nemes egyszerűséggel azt leállították.

Egyszóval befizetsz egy szolgáltatást, amit nem teljesítenek. Csúnya dolog.

Másrészt azért volt szívás, mert valahogy vagy haza, vagy a metróhoz kellett volna jutni, de a Garten der Welt azon oldalán épp nem járt a busz mert … ki tudja miért.
Szóval ott álltunk a megállóban dideregve, bőrigázva és nem tudtunk elindulni sem.

Hívtunk egy taxit.

Bár 11 körül értünk haza, de mégis muszáj volt egy órát dagonyáznom a forró vízben, hogy túléljem ezt a kalandot. 🙁

Mit tanultunk belőle?

Hogy nagyon tudnak bénán szervezni itt is. Másrészt pedig, hogy akkor is vigyek magammal bundabugyit és télikabátot, ha nem írnak esőt és hideget.

Nem volt jó.