Frankfurtban jártunk

Munka miatt a városban töltöttünk 4 napot.
Amit akartam és amit tudtam, megnéztem. Időt a “főni” nem adott sokat, de legalább láthattam végre a felhőkarcolókat 🙂

Sajnos karácsonyi vásár van a városban, így a legszebb épületelet karácsonyi dizájos bódék takarják el, de így is látszott, hogy a város szép.

Frankfurt nem egy Berlin méretű város és messze nincs annyi látnivaló, mint itt, de ha valaki mindent meg akar nézni, akkor szeritem egy, maximum két nap alatt kivégezhető az összes látnivaló.

A régi városrész nagyon tetszett, jó lett volna bódétlanul is megnézni, de talán majd legközelebb.
Első este a kivilágított felhőkarcolókat néztük meg a hidakról (kb. 100 méterenként van egy híd, de lehet hogy ez túlzás részemről) persze pont akkor kezdett szemerkélni az eső, de nem adtuk fel a dolgot. 🙂

Vacsizni is voltunk, egy helyi étteremben voltunk, ahol mi mást, mint virslit, kolbászt, véres hurkát, húst, hozzá káposztát és krumplit adtak. 🙂
Tipikus, nem?
Nagyon finom volt a hurka, bár nem vagyok egy nagy hurkás.

 

Aztán volt egy melléfogásom is. A szálloda mellett (megérkezéskor történt, amikor az üzleti vacsit lecseréltem erre – nem kellett volna) találtam egy indiai éttermet.
Fú… szerintem megtaláltam a világ legpocsékabb indiai éttermét!
Valahogy Németországban nincs rendes indiai, kivételt képez a Nürnbergben lévő – az az egyetlen tényleg jó. Eddig.
Viszont amellett, hogy pocsék és íztelen, legalább drága is volt. 🙁

Na, ez volt a nagy negatívum.
A szállásunk jó volt, – a cég fizette – egy Hiltonban laktunk, a reggeli semmi extra nem volt, a szokásos mindenféle, amit reggel 6-tól lehetett elfogyasztani legnagyobb örömömre. Éljen a korán kelés! 🙂 10-kor viszont már nagyobb volt a tömeg, érthető módon. A szoba szuper volt, nagyon tiszta, nagyon szép és nagyon kényelmes. A szobaszervíz is tök jó volt!

A városban sok érdekeset láttam

Ezen elég sokat gondolkoztam, hogy mégis mit akart a művész ezzel mondani, de nem tudok rájönni.
Miért szippantja be a rénszarvast az univerzum?

Belülről is tök jól nézett ki ez a cső vagy minek nevezzem és rénszarvasok bent is voltak. Nem mellesleg a plázát épp átépítik ezért kb. a fele le van zárva.

Aztán láttam egy halom káposztát is.
Láttál már ilyet?

Ezt a heti piacon fotóztam.

Mit láttam még?

Csomó szép épületet. Példul a föntit a folyó partján fotóztam. A történeti múzeum lakik benne.

Ez is milyen menőn néz ki, nem?

Akkoriban még volt idejük az embereknek, hogy ilyen szép épületeket farigcsáljanak.

Ami viszont meglepett, hogy ahhoz képest, hogy milyen pici Frankfurt, milyen sűrű a tömegközlekedési hálózata. Van egy csomó metrója, villamosa, s-bahnja meg busza. Egy megálló között kb. 300 méter van.

A másik meglepő dolog volt, hogy olcsóbb, mint Berlin. A dm árai szerintem 20%-kal voltak az itteni alatt ha jól láttam és amikor betévedtem egy ruhaboltba, ott is az jött le, hogy a rucikat is olcsóbban árulják ott. Érdekes.

Szóval ezt láttam Frankfurtban.