Fényfesztivál Berlinben

Ha van kihagyhatatlan program, akkor a fényfesztivál Berlinben az!

A fényfesztivál az évek során egy egész rendezvénysorozattá nőtte ki magát, mert nemcsak a Berlin Leuchtet, hanem a Festival of Lights is  ekkor van (párnapos eltéréssel zajlik a két program) és ezen kívül még több parkban is pont ugyanekkor van valamilyen fénnyel, világítással, megvilgítással kapcsolatos program.

Sajnos tavaly nagyot csalódtunk a karácsonyi világításos programban, (nem volt érdekes, viszont jó drága volt ahhoz képest…) és a Garten der Weltben tett legutóbbi sétánkon is láttuk, hogy már ott is van mindenféle dolog megvilágítva és kivilágítva, ami szintén nem volt egy hasraesősen érdekes.
Oké, tavaly szintén a Garten der Weltben voltunk egy zenés, tűzijátékos lézershown, ami kifejezetten szuper volt, bár szokás szerint az időjárás nem stimmelt. 😀 Akkor épp rohadtul hideg volt éjszaka.

De visszatérve a fényfesztiválra 🙂


A torony megvilágítása idén is szuper volt, most is lehetett szavazni a különböző országok versenyzői által készített akotásokra.

Idén sajnos ott nem láttam magyart, de lehet, hogy csak nem vártunk eleget.
Egy versenyző alkotása egy perces, és nem vártunk ott 5 percnél tovább, de itthonról láttam, hogy bizony voltak olyanok is, amiket nem láttunk, amikor ott jártunk.

Idén is olyan sok dolog volt megvilágítva, hogy képtelenség volt végigijárni mindent, de igyekeztünk.

Hogy jobban fogalmatok legyen a program nagyszabásúságáról, nézzétek meg ezt a videót, de sajnos pont a lényeget nem tudja visszaadni a videó, mégpedig azt, hogy HATALMAS alkotásokról van szó.
A megvilágított épületek midnegyike NAGY.
És nemcsak a tévétoronyról van szó, ami az ország legmagasabb épülete a maga 365 méteres nagyságával, aminek csak a “lábát” világítják meg.

Egyetlen magyar versenyzőt láttam, ami nekem személy szerint nem tetszett, ez volt az:

fényfesztivál Berlinben - a magyar versenyző alkotása

Nem mozgott, nem csinált semmit, csak ott “feküdt” a falon.

Tőle jobbra a Humboldt egyetem jogi karának az épülete szintén tök jó volt. Nagyon jól állt neki a kék szín.

fényfesztivál Berlinben - Humboldt Egyetem

Meg persze a pacik is szépek voltak 🙂

Ami nem volt annyira “fú de tuti” az a Konzerthaus épülete. Azt valahogy soha nem sikerül (szerintem) szuperül kivilágítani.

fényfesztivál Berlinben

Ugye, hogy nem egy “azta, de menő”?


Szóval összességében a fényfesztivál Berlinben nagyon jó program. 🙂 Érdemes megnézni esténként egy-egy doglot.