Már régen foglalkoztat az „átlagember és az álmodozó” ellentét. Soha nem értettem, hogy mit nem értenek, aztán most arra jutottam, hogy én vagyok az „ufó” és nem is fogom őket megérteni, ők meg engem, csak hogy kerek legyen a világ. A poszt lényege az, hogy ne nézzük a másikat hülyének, ne nézzük le az ismeretlent egy kiragadott, vélt „tény” miatt. Sokkal egyszerűbb lenne, ha a másikat hagynánk a maga módján élni, ahogy akar.
És ne hasonlítsuk magunkat máshoz és ne ítélkezzünk a másik fölött mert lehet, egy egész más dimenzióban él és nem biztos, hogy bármelyikünké jobb. Szimplán csak más az életünk, mást tartottunk eddig fontosnak és emiatt más lett a mostani életünk.

Az ítélkezést meg már rég el kellett volna felejtenünk.

átlagember

Helyzet: „Gagyi szállásokat választok.” – Mások szerint.

Viszont…
Egyrészt nem gagyi, másrészt meg „Juliskának” évente (esetleg ritkábban) adatik meg, hogy elhúzza a csíkot külföldre nyaralni, így aztán „Egyszer nyaralunk!” felkiáltással sokkal drágább szállásokat választ és valakinek, vagy inkább valakibbnek érzi magát attól, hogy ő bezzeg Oiában az ötcsillagos ultra luxus mittoménhol lakik. Három napot.

Egyszerűen nem lát túl a saját valóságán így aztán nem tudja elfogadni és felfogni azt a nem elhanyagolható tényt, hogy az ő élete arról szól, hogy dolgozik és amikor szabira tud menni és éppen telik rá, -mert legnagyobb álma eljutni Santorinire!- akkor nagy rákészüléssel elmegy erre a görög szigetre és ezzel lesz tele a Facebookja hogy ő aztán mennyire májer, hogy el tudott jutni ide. Így is lehet. 

Egyszerűen más világban élünk. Nem biztos, hogy az én életem jobb. Vagy bárkié. Szimplán csak más

Ezt nehéz elmagyarázni mert a sokat utazás egy olyan életforma, amit a másik fél nem tud befogadni mert túllóg az ő valóságán és ha eszébe is jut, hogy akár így is lehetne élni, rögtön elhessegeti a gondolatot, mert „áh, azt úgysem lehet.” 

Pedig sokkal jobban járna a világ, ha a sok megkeseredett, acsarkodó ember helyett álmodozókkal lenne tele, akik mernek hinni a saját álmaikban, ráadásul még tesznek is azért, hogy az álmuk megvalósulhasson. Sokkal jobb lenne mindenkinek. 

Tudom, van olyan ember, aki imádja, hogy otthon ülhet, hogy semmi nem történik vele mert azt érzi biztonságosnak. 

És ide jön az, hogy ne hasonlítsuk magunkat máshoz és ne ítélkezzünk a másik fölött mert lehet, egy egész más dimenzióban él és nem biztos, hogy bármelyikünké jobb. Szimplán csak más az életünk, mást tartottunk eddig fontosnak és emiatt más lett a mostani életünk.

Ennyi. 🙂

Egyéb kategóriában itt szoktam hangosan gondolkodni.