Costa Fortuna – Megint hajózunk!

Most ajándékba kaptuk az utat és hozzá néhány nap szabadságot is kaptunk.  

Mi választottuk, de elsőre, másodikra is más hajóval mentünk volna, de mivel pont egy bizonyos dátum körül megyünk a szabadnapok optimalizálása miatt, és sokáig ment a tökölés, (jóvá kellett hagyatni a költségeket) ez a hajó maradt csak.

Az elkészült Costa Fortuna élménybeszámolót itt olvashatod. 

Őszintén megmondom, a Costa hajói nekem nem annyira szimpik, mint az MSC újabb, nagyobb hajói, de igyekszem nem előítéletes lenni.
Az viszont tény, hogy ez a hajó nem mai darab. 2003-ban építették és azóta jelentős változtatást nem végeztek rajta.
Ez azért fontos, mert az elmúlt 16 évben hihetetlenül nagyot fejlődött ez az iparág és ha nem tesznek valamit, akkor a Costa Fortuna átmegy az ultra gagyi hajó kategóriába, így mielőtt visszatér Európába egy néhány napos dizájn helyrepofozáson megy keresztül és már egész jól fog kinézni. Cikk róla itt.  Annyira nem sokat költenek rá (8 millió eurót) de remélem szép lesz. Nem sok az a 8 millió euró,  ha azt is figyelembe vesszük, hogy manapság egy átlag óceánjáró éppíttetési költsége bőven meghaladja az 500 millió eurót.

Itt pedig egy videó arról, hogy is fog kinézni:

Szóval van remény.

Szolgáltatásait tekintve kicsit szerényebb, mint az MSC Preziosa, de nyilván „csak sikerül elütni az időt” míg rajta leszünk. Nem aggódom.
Itt egy összehasonlítás a a Costa Fortuna és az MSC Preziosa hajókról. Azért ezt a két hajót hasonlítom össze, mert egyszer már utaztunk a Preziosán és a jövőben is megyünk vele egy útra.

  MSC Preziosa Cost Fortuna
épült 2013 2003
hossza 333 méter 273 méter
utasok száma 3959 – 4345 2780
személyzet 1370 1027
bárok száma 20 11
éttermek száma 9 5
medence 4 4
jakuzzi 8 6

Bővebben az MSC Preziosa szolgáltatásairól, térképen ábrázolva.

Itt említem meg, hogy bár 10 évvel idősebb a Costa Fortuna, de alig lelhető fel róla rendes infó. Nagyon titkolóznak a hajóról. Pl. nem találtam egy olyan értelmes térképet a hajóról, mint a Preziosáról.

Az éttermekről annyit sikerült megtudni, hogy itt is főleg olasz kaják vannak, (olasz a hajó) de rengeteg halat és herkentyűt is lehet enni. Aki volt már mindkét társaság hajóján, az elmondta, hogy az MSC-nél jóval nagyobb a választék és a napi 20 órás kajálási lehetőség is igen csábító, míg a Costa Fortunán kisebb a választék, viszont a minőség jobb. Konkrétan azt mondta az illető, hogy isteni volt a kaja.

Majd meglátjuk és elmeséljük az élményeinket 🙂

Itt egy reklámvideó a hajóról:

Merre megyünk? 

Egy kört teszünk vele a Földközi-tengeren néhány város érintésével. 

Persze csúszda is van 🙂