Tesztelés berlini módra

Szükségem volt arra, hogy leteszteljenek. Az okáról majd később beszámolok, de lényeg az, hogy nem azért mert hirtelen koronán akarnék halni, hanem egyéb okokból kellett egy PCR teszt. Persze sejthetitek, miért kell a tesztelés nekem, de majd ezt elmesélem később. 

Berlinben minden nagyobb vagy forgalmasabb helyen van egy tesztcentrum felállítva, amit általában magáncégek visznek, így nem volt nehéz becserkészni egyet a neten. 

A weboldalon előre ki kellett vagy lehetett fizetni a tesztet és a kapott QR kóddal vagy sorszámmal odamenni a helyre. Hozzáteszem, hogy ha nem “bűnös és elítélendő” dolog miatt kellett volna a teszt, akkor ingyen megcsinálták volna, de igaza van a városvezetésnek, hogy aki ilyen tettekre szánja el magát, az fizessen meg érte vagy lakoljon meg, ha úgy tetszik. 

Másrészt itt éppen az a szabály, hogy ahhoz, hogy kedvedre shoppingolhass, teszteltetned kell magad mert negatív teszteredmény nélkül biza’ nem engednek be a boltba. Az más kérdés, hogy előre kell időpontot foglalni a shoppingoláshoz és ha már mindezeken a kellemetlenségeken keresztülmentél (bejelentkezés, tesztelés, várakozás) akkor sem flangálhatsz órákig a plázában mert azt sem szabad. Azt hiszem egy órát lehet bent lenni, de ebben nem én vagyok a szakértő, mert fogalmam sincs róla, nem fogok azért tesztelni, hogy vásárolgathassak. 

A tesztelés úgy zajlott, hogy odamentünk a tetthelyre, ami épp zárva volt. Vártunk, majd megjelent a teljes tesztelő társaság egyszerre, kinyitották az ajtót, bementem, kérte a QR kódomat a csekkolló személyzet, bemutattam, majd elkérte a személyimet is. Amikor megbizonyosodott arról, hogy én vagyok én, akkor a kollegina, aki tetőtől talpig szkafanderben volt letesztelt minket. Nem volt kellemetlen mert gargalizálós módszer volt, tehát nem nyúltak fel egy pálcával az agyunkba.


A teszteredményre 24 és 36 óra közötti időtartamot jósoltak, amit sikerült is tartaniuk mert pont a 36. óra leteltekor jött meg a kedves email, amiben egy pecsétes, aláírásos több oldalas pdf dokumentum volt, amit biztos ami biztos, ki is nyomtattam, hátha valaki valahol kért fogja tőlem.