Santorini áprilisban

Santorini áprilisban

Mostanában valahogy nem tud úgy elmúlni az év, hogy ezen a csodás szigeten ne töltenénk el legalább pár napot. Valamiért vonz engem ez a sziget és én meg engedek a vonzalomnak. Sokkal több Santorini nekem, mint egy átlagos desztináció. Szép, az tény, de roppant turistás tud lenni és ez az irtózatos emberáradat évről évre fokozódik. Mindenesetre Santorini áprilisban csodás volt! Sokkal szebb, mint eddig bármikor.

Santorini áprilisban

A fenti képen ne azt nézd, hogy ferde, hanem azt, hogy csupa virág a sziget. Jártam már itt májustól decemberig, de áprilisban még soha, így meglepett a növényzet szépsége. Ezt nyáron már nem lehet látni, addigra minden kiszárad, őszre pedig már nyoma sem marad a sok virágnak. Bármerre néztem, mindenhol virágmezőt láttam. Santorini ilyenkor zöld és sárga és fehér.

Santorini áprilisban

Nézd meg, mennyire zöld!

Santorini áprilisban

Persze a megszokott helyeken kitették a virágokat, minden üde és friss, még nem égette őket szénné a perzselő napsütés.

Santorini áprilisban

Kedvenc gondolkodós helyemen is virágok voltak, ráadásul ez a rózsaszín milyen jól megy a kék kupolához!

Santorini áprilisban

Ennyire színes ez a sziget áprilisban.

Santorini áprilisban

Kamariban áprilisban csak ezen az egy helyen voltak kitéve a napágyak de ez valószínűleg azért van, mert a szállodák többsége még csak készült a szezonra.

Santorini áprilisban

Firában a boltok még csak szokták a gondolatot, hogy ki kellene nyitni mert jön a szezon, így a boltok többsége zárva volt. És ami azt illeti, turistából is elég kevés volt még.

Fira

A folyamatosan nyitva lévő helyeken lehetett enni, így a kedvenc waflakisnál ettünk és ittunk egy jót, ha már arra jártunk. Ez a waflaki bueno, ami tényleg jó. Kedvencem!

És ha már kajáról esik szó, akkor húsvétkor a hagyományos görög ételeket főzték és sütötték. A fenti képeken bárány sül, az egyik Firostefaniban, a másik Kamariban a tengerparton. Az áruk itt csillagászati volt, 80 euró két főre, hozzáteszem, hogy Rodoszon mindez 18 euró volt fejenként.

Egyszer Imerovigliben ettünk egy szuper kilátásos helyen. Jó drága volt, a kaja is viszonylag jó volt de nem biztos, hogy legközelebb is ott ennék.

Imerovigli

Imerovigliben a szállodák még csak készültek a nyitásra, lévén turista is alig volt.

medence

Persze volt vállalkozó szellemű, aki már ilyenkor is a medencében dagonyázott, legalább a lábát bedugta. Nem volt hideg a szigeten, 22 fok körül lehetett, de tegyük hozzá, hogy ezt árnyékban mérik, így napon már áprilisban is meg lehetett dögleni, szóval lehet, hogy ez a medencébe láblógatás jó ötlet ilyenkor is.

Santorini áprilisban

Búcsúzóul pedig egy gondolkodós kép. Jó lenne ide minden nap kiülni és a távolba bámulni. Csak napi 30 percet!
Santorini áprilisban is szép!