Naxos – Plaka beach

 

2015-ben egy óriási szállodakomplexumot húznak fel a szomszéd tengerpartra, amivel mindössze annyi a probléma, hogy a hely jellege nem olyan. A Plaka egy viszonylag békés partszakasz, sok homokdűnével, elsárgult fűcsomókkal, sárga finom homokos parttal és gyönyörű színű vízzel, meg nudistákkal.

Naxos- Plaka homokdűnéiA nudista szakasz is olyan (volt) itt, hogy nem zavartuk egymást, mivel igen hosszú partról van szó. Mindenkinek volt egy 10-20 méteres szakasza ahol szabadon süttethette nemesebb részeit is.
A környéken semmi nincs, van elszórtan egy-két étterem, de egymástól legalább 500 méterre, csak úgy simán az út mentén, meg ha már egyszer van ott vannak, akkor a tengerpartra is kitelepül rendszerint a társaság, így:

Naxos Plaka Beach
Naxos- Plaka beach

Az út pedig homokos, kacskaringós, de a fő szerepét betölti: lehet rajta közlekedni. A busz is itt jár, rendes menetrend szerinti. Mivel nincs minden bokorban egy hely ahol tudnál jegyet venni, az a szokás, hogy felszállsz a buszra, mondod, hogy nincs jegyed, majd a busz megáll egy helynél ahol van jegy, te leszállsz, megveszed, visszaszállsz, a sofőr meg eltépi. A „zsúfoltabb” nyári hónapokban van kalauz, akitől tudsz jegyet venni.

Naxos - Plaka beach út, főút
Naxos – Plaka beach főútja

Szóval ha eddig erre a partra ment valaki biztos lehetett a pihenés, a naphosszat semmittevés. De ki tudja mi lesz miután felépítik azt a komplexumot 🙁

A helyről egy ismerősöm blogján olvastam – köszi Balázs Bea!-  először ő fedezte fel a helyet.

Naxos Plaka
Naxos Plaka
Naxos - Plaka
Naxos – Plaka

Kik látogatják a környéket? Nagyrészt német nyugdíjasok, akik békére és nyugalomra vágynak, de vannak családok is pici gyerekkel. Ez a hely ideális számukra is!

Köszönöm, hogy eljuthattam ide is! Köszönöm Múm!

Egy gondolat a “Naxos – Plaka beach

A hozzászólások lezárva.