MSC Splendida hajó – Tetszett, nem tetszett?

MSC Splendida

Ez az az eset volt, amikor nem a hajó, hanem az útvonal volt fontos számomra. Igazság szerint már akkor kinéztem magamnak az útvonalat, amikor elindult, de azóta inkább bárhol máshol hajóztunk, csak nem erre.
Merre jártunk? A Vörös-tengeren hajókáztunk egy hétig Egyiptom, Jordánia és Szaúd-Arábia érintésével, Jeddából indulva.

MSC Splendida

Hogy őszinte legyek az MSC Splendida végül nem tartozott a kedvenceim közé, nem tudom megmondani mért. Az leszögezhető, hogy az MSC Seaview hajónál jobban tetszett, de azon a hajón még akkor voltam, amikor a covidnak még nagyon nem volt vége és a dolgok egyáltalán nem normálisan működtek. Szóval valahogy döntetlen a dolog.

MSC Splendida


MSC Splendida hajó szerintem szép, és még nincs végzetesen lelakva, szerintem ügyelnek arra, hogy az állapotát elfogadható minőségben tartsák.

Az éttermek sajnos itt is úgy működnek, hogy délután -pont akkor, amikor én táplálkozni szoktam- zárva vannak jó két órán át, mondván hogy majd ott a vacsi 7 órától, de én akkor meg nem szoktam már enni, így glutén ide, glutén oda, kénytelen voltam pizzát enni, ami szerintem nem a világ legjobbja az MSC-n.
A pizza kvázi mindig elérhető minden hajón, gyümölcs, zöldség meg nem. Fene sem érti.


Ugyanígy a gyümölcslés masinák is le voltak zárva, csak reggelihez voltak nyitva (az MSC Virtuosán egész nap lehetett inni bármit) és a teákkal is így voltak, pedig már megörültem annak, hogy végre nem kell magammal cipelni egy adag normális teát mert a Virtuosán ha jól emlékszem 16 féle tea volt. Hát, itt nem. Néha még forró víz sem volt, sőt sima víz sem, hanem úgy lehetett vizet fakasztani az ebédhez is, hogy a jeges masinából tölteni húgymeleget és abba tettem jeget. Normális ez? Nem!

De ennyi a negatívum. A színházba egyszer mentem csak mert este 8:45-kor kezdődött az előadás, az meg nekem már túl későn volt. Szóval kimaradtam az esti szórakozásból.
Mennék még a hajóval? Hááááát… ha nincs jobb és ha olyan az útvonal, akkor esetleg, de nem tartozik a kedvenceim közé.
További hajós élményeinkről itt olvashatsz bővebben: Hajózás.

És itt olvashatsz sokkal bővebben a hajóról. MSC SPLENDIDA