Festival of Lights

Idén sem maradhatott ki a Festival of Lights, bár az utána következő Berlin Leuchtet viszont le lett mondva már nem tudom miért. Lehet hogy a covid miatt de az is lehetséges, hogy az „energiaválság” miatt. Fene sem tudja. Lényeg az, hogy az utolsó napon erőt vettünk magunkon és elmentünk megnézni a környék szépségeit kivilágítva.


Az igazat megvallva, amikor sok évvel ezelőtt először láttam, hogy ilyen menőség van a városban, akkor bizony mindent megnéztünk, volt amit többször is, de mostanra a lelkesedésünk lényegesen csökkent és már csak a környéken kolbászolunk és erősen szelektálunk. Például a Konzerthaus épületét már meg sem néztük mert ez az előző években (szerintem) mindig elég bénácska lett.
Viszont amit láttunk, és amit felfedeztünk az nagyon wow volt.

Idénre (2022-ben írom ezt) elkészült a palota, megnyíltak a kiállítások, éttermek és minden benne, ráadásul a mellette a Spree partján húzódó sétány is teljes egészében járható lett. Innen szuper kilátás nyílik a toronyra -ráadásul tömeg sincs- így ezt a helyet megjegyezzük a következő évekre mert kincset ér.
Egyetlen hátránya, hogy a zene nem hallatszik oda, de ne legyünk telhetetlenek.Idén a Lustgarten fölött három kivilágított bálna lebegett. Őszintén megmondom, engem lenyűgözött a látvány.
Viszont a Lustgartenben rengetegen voltak, így csak az út másik oldaláról figyeltem az eseményeket.

A Humboldt egyetem jogi kara ismét olyan mesebeli kivilágítást kapott, hogy beleillett volna bármelyik giccses rajzfilmbe is. Jó lenne, ha a világ mindig ilyen színes lenne. Tetszene. 🙂

A sokadik látványosságunk a Hotel de Roma volt, azon szerintem többféle fényfestés is volt. Mi egy Dubajos és egy Izraeles vetítést láttunk és természetesen ezek is szuperek voltak.

Majd ha megnyílik a karácsonyi kiállítás, akkor szerintem idén újra elmegyünk az egyik este mert ott 3-4 éve láttam egy megvilágított párából észült virágot, ami valóban bámulatos volt.

A Festival of Lights Berlinben mindig jó móka, kár hogy mostanában dög lusták vagyunk és nem nézünk meg mindent. De majd jövőre!
A többi berlini kalandról itt olvashatsz.